Bugetul Educației din 2015 prevede majorarea salariilor și un fond pentru examene și evaluări

24/11/2014 13:02

Print pagePDF pageEmail page

remus-pricopie

Foto: Mediafax

   Bugetul Educației din 2015 prevede majorarea salariilor și un fond pentru examene și evaluări. Anunțul a fost făcut chiar de Ministrul Educației, Remus Pricopie. 

   Acesta  a declarat că a avut deja o discuție cu reprezentanții Ministerului de Finanțe privind bugetul, însă, din experiența anilor trecuți, până la finalizarea acestuia vor mai exista cel puțin trei-patru discuții, scrie Mediafax.

   Creșterea salariilor cadrelor didactice ar urma să fie făcută în două tranșe.  Mai exact, 5% din martie și 5% la începerea viitorului an școlar.

   Bugetul pentru 2015 are în vedere și lucruri noi, cum ar fi susținerea financiară prin fonduri structurale a simulărilor de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, a examenului de bacalaureat și a simulării pentru evaluarea de la clasa a VIII-a. În prezent, bugetul pentru evaluarea națională este de 30 de milioane de lei. Pricopie speră ca în 2015 bugetul alocat pentru toate examenele și evaluările să fie de 200 de milioane de lei.

   Pe de altă parte, Ministrul Educației a subliniat că acordarea a 6% din PIB în 2015 pentru educație este o solicitare „nerealistă”.

  „Eu cred că trebuie să facem eforturi ca, într-un termen rezonabil, să creștem substanțial bugetul, dar cred că este nerealist că vorbim de 6% din PIB în 2015. Bugetul educației în cifre este în prezent de aproximativ 4,7 miliarde de euro. Mai vorbim însă astăzi de miliarde bune neutilizate de la Comisia Europeană”, a spus Pricopie.

Tags:

1 comentariu

  • Elevii de la liceele tehnologice au prea multe materii de studiu.Istoria,geografia,economia sunt in plus.Mai reduceti numarul orelor de discipline de cultura generala mai ales in clasa XII.REZULTATE SLABE LA bAC DEOARECE ELEVII NU REUSESC SA ALOCE TIMP PENTRU MATERIILE DE BAC.Trebuie sa invATAM la cele de 1 ora pe saptamana unde profesorii sunt foarte severi si altfel raman repetenti elevii daca nu stiu.

Comentează şi tu