Consiliul Național al Elevilor se plânge că în școli sunt regulamente care contravin cu Statutul Elevului

25/10/2017 23:34

Print pagePDF pageEmail page

   Consiliul Național al Elevilor se plânge că în școli sunt regulamente care contravin cu Statutul Elevului.

   Într-un comunicat remis edu-news.ro, elevii spun că deși acest document a intrat în vigoare acum mai bine de un an, conținutul său lipsește în continuare din regulamente aprobate la nivel de școală, iar elevii nu sunt informați cu privire la întreaga listă de drepturi de care beneficiază.

   Consiliul Național al Elevilor dă exemplu cazul elevilor din Cluj care au fost dați afară de la ore pe considerente legate de aspectul fizic, al căror drept la educație a fost încălcat. Aspecte precum lungimea părului sau existența bărbii sunt clar în contradicție cu principiile care ar trebui să guverneze sistemul de învățământ.

   De asemenea, se atrage atenția asupra riscului ca elevii să fie îndepărtați de școală, iar aceștia șă dezvolte o repulsie față de actul de învățare, ceea ce va avea consecințe negative asupra parcursului lor academic.

   În acest context, Consiliul Național al Elevilor solicită de urgență Ministerului Educației să demareze o acțiune prin care inspectoratele școlare județene, prin atribuțiile lor, să se asigure de aplicare legislației în vigoare, dar și de respectarea tuturor drepturilor elevilor în cadrul școlilor din România.

 

Tags:

Comentează şi tu