Ministerul Educației ar putea schimba sistemul de notare la unele materii

13/12/2013 11:05

Print pagePDF pageEmail page

sistem-de-notare

Ministerul Educației ar putea schimba sistemul de notare la unele materii.

Și asta pentru ca elevii să nu mai aibă parte de medii mărite artificial.

O analiză făcută în școlile din România arată că, la nivel național, nota 10 înseamnă, în cel mai bun caz, nota 8.

„Noi am propus de multă vreme să se renunțe la această notare artificială și, eventual, să se noteze cu admis/ respins”, a declarat Mihaela Gună, președinta Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Măsura ar putea fi luată chiar de anul viitor.

Ministerul Educației ar putea scoate notarea la discipline precum muzică, desen, religie și sport.

Tags:

2 Comments

 • “Noi am propus de multă vreme să se renunţe la această notare artificială şi, eventual, să se noteze cu admis/ respins”, a declarat Mihaela Gună, preşedinta Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.”
  Despre care ,,noi” este vorba?
  Copiii acestei dne Gună, n-au mai crescut? De ce tot președinte? Nu mai sunt alții prin românica?
  Cred că ar fi mai simplu a se face ,,media doar cu româna, matematica, engleza și purtarea”! Ce ziceți? Celelalte discipline sunt în plus, doar așa că ,,s-au moștenit!
  P.S. Dacă limba română se poate învăța, educația fizică , cel puțin pentru unii, poate fi ,,o limbă străină”( ca și muzica și desenul, de altfel), așa că…….schimbarea de dragul schimbării s-a mai văzut!
  Dl ministru să nu mai viseze noaptea! Mai bine ar pune la treabă ,,specialiștii” care se bat ,,cot în cot” prin birouri (pe bani frumoși, nicidecum ca ai truditorilor din școli) și care nu-și justifică activitatea ! Vezi ,,bălăcăreala clasei pregătitoare !

 • Maftei Viorica

  Chiar nu mai gandesc? Ce inseamna asta? Dar sunt copii talentati la aceste obiecte si ce poate intelege prin admis…sub nici o forma ca ar putea sa urmeze un liceu de profil. Diferentierea nu se va putea face…Nu stiti ce sa mai schimbati ca sa spuneti ca ati facut si voi ceva? Vai de capul vostru…iar noi tragem ponoasele.OOOFFF!!!

Comentează şi tu