Ministerul Educației a publicat modele de teste pentru evaluările claselor a II-a, a IV-a și a VI-a

28/03/2014 18:57

Print pagePDF pageEmail page

modele-de-teste-evaluare-nationala

    Ministerul Educației a postat, astăzi modele de teste pentru Evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, în anul școlar 2013-2014. 

     Testele au fost elaborate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare și se găsesc pe site-ul subiecte2014.edu.ro.

    Evaluările se vor desfășura, în două sesiuni, în luna mai.

   În prima sesiune:

  • Elevii de clasa a II-a vor fi evaluați pe 6 mai la limba română (scris și citit), pe 7 mai la limba maternă (scris și citit) și pe 8 mai la matematică.
  • Cei din clasa a IV-a vor da pe 13 mai testul la limba română și limba maternă și pe 14 mai la matematică.
  • Elevii care au urmat cursurile clasei a VI-a vor fi testați pe 14 mai la materia limbă și comunicare iar pe 15 mai la matematică și științe

   În sesiunea a doua:

  • Elevii de clasa a II-a vor fi evaluați pe 20 mai la limba română ( scris și citit), pe 21 mai la limba maternă  (scris și citit) și pe 22 mai la matematică.
  • Evaluarea celor de clasa a IV-a este programată pe 28 mai la limba română și limba maternă și pe 29 mai la matematică
  • Copiii din clasa a VI-a vor trece prin emoțiile testelor pe 27 mai la materia limbă și comunicare și pe 28 mai la matematică și științe

   Fiecare test este elaborat pentru a putea fi rezolvat în 25 de minute la clasa a II-a și în 60 de minute la clasele a IV-a și a VI-a.

   La evaluarea din luna mai elevii nu primesc note sau calificative,  iar rezultatele obținute nu vor fi trecute în catalog.

Tags:

2 Comments

  • Coman Raluca

    de ce inainte de 89…nu dadeam atatea testari nationale si simulari…dar luam BAC-ul si Ex la Facultate..acum e invers…se iau testarile si simularile…dar nu se ia BAC-ul…iar daca toate facultatile ar da admitere pe bune …ar fi acelasi procent de nereusite…mi-e si rusine sa spun ce cred despre asta…noi aveam si copilarie…mama mea nu se preocupa de teme suplimentare…nu vorbea la serviciu despre cat de complicate sunt temele mele…pentru ca nu mi le facea ea…E cazul sa invatam copii cu adevarat…curricula scolara complicata si supraaglomerata face sa para ca suntem destepti…dar de fapt avem din ce in ce mai mult analfabetism…se fac scoli superioare fara BAC…e ingrozitor…faceti fratilor ceva…!!!!!

  • Consider ca cei care fac teste pentru simulari sunt rupti de realitatea la clasa. Asemenea cantitate de informatie la clasa a II-a presupune un timp de rezolvare mult mai mare de 25′.

Comentează şi tu