O școală londoneză instalează holuri sustenabile

23/01/2013 8:47

Print pagePDF pageEmail page

holuri_sustenabile

Școala elementară Saint Savior din Maide Vale, Londra, a instalat plăci de gresie proiectate să capteze pașii elevilor și să transforme mișcarea în energie care este folosită la iluminatul holurilor.

Plăcile au fost proiectate de compania Pavegen, care în acest moment își promovează tehnologia pentru a fi introdusă în mai multe școli sau locații publice.

Designerul Laurence Kemball-Cook a creat prima oară plăcile Pavegen pe când era student al școlii de design industrial și încerca să găsească soluții de energie regenerabilă acolo unde nu putea fi folosită energia eoliană sau solara. Plăcile sunt rezistente la apă și sunt făcute din cauciucuri reciclate și alte mase plastice reciclate. Energia obținută poate fi conectată direct la sistemul de iluminare sau poate fi stocată în baterii.

Plăci de acest tip au mai fost instalate până acum la diverse festivaluri musicale si in mall-uri si pot fi folosite in orice zona publica cu trafic intens.

Tags:

Comentează şi tu