Top 10 Universități din lume

24/02/2012 23:12

Print pagePDF pageEmail page

 

QS World University Rankings evaluează în fiecare an mediul academic din întreaga lume. Punctajul ia în calcul nivelul cercetării desfășurate în universități, standardele tehnice, gradul în care absolvenții sunt angajați, rezultatele internaționale, sondaje făcute în rândul universităților și angajatorilor.

 

 

 

Iată care sunt cele mai bune universități din lume, potrivit QS World University Rankings, în anul academic 2011-2012

 

  • 1. Cambridge 1. Cambridge Universitatea a fost inițial o asociație de cărturari din orașul Cambridge, fondată în 1209 de unii profesori plecați de la Oxford după o dispută cu localnicii
  • 2. Universitatea Harvard 2. Universitatea Harvard Una dintre instituțiile cele mai importante ale Universității Harvard este Centrul de astrofizică Smithsonian și baza de date Astrophysics Data System, care stochează сele mai importante date astronomice din lume.
  • 3. Massachusetts Institute of Technology 3. Massachusetts Institute of Technology MIT constă din cinci școli tehnice și un colegiu, care conțin 32 de departamente academice, puternic orientate către cercetarea științifică și tehnologică de natură teoretică, practică și interdisciplinară.
  • 4. Universitatea Yale 4. Universitatea Yale Cele 70 de specializări sunt în principal în sfera științelor sociale, cu numai câteva dintre departamente având un scop pre-profesional. Aproximativ 20% din studenți se specializează în științe exacte, 35% în studii sociale, iar 45% în studii umanistice.
  • 5. Oxford 5. Oxford Cea mai veche instituție de învățământ superior din Regatul Unit și din lumea anglofonă, este reprezentată de federația a 39 de colegii independente, ce au conducerile, statutul și corpul profesoral separate.Colegiile sunt instituții independente financiar, în timp ce universitatea este finanțată din fondurile statului.
  • 6. Imperial College London 6. Imperial College London Imperial College London este o universitate publică din Londra, Regatul Unit.
  • 7. University College London 7. University College London A fost prima universitate din Regatul Unit care a acceptat ca studenți persoane de altă religie decât cea anglicană, precum și femei.
  • 8. Universitatea din Chicago 8. Universitatea din Chicago Această universitate este recunoscută pe plan mondial ca unul din centrele de cercetare și învățămînt cele mai avansate.
  • 9. Universitatea din Pennsylvania 9. Universitatea din Pennsylvania Universitatea din Pennsylvania, și-a început activitatea în 1740, la moment aici activează profesori, printre care 9 premiați ai Premiului Nobel, și tot aici au studiat 18 din recenții miliardari ai planetei.
  • 10. Columbia University 10. Columbia University Universitatea din Columbia, fondată în 1754, se bucură de cei mai mulți premianți ai Premiului Nobel și de 20 deținători ai Premiului Oscar.
Title1
Title2

 

Tags:

Comentariile sunt închise