Universitatea Lund din Suedia caută lector de limba română

04/02/2014 14:50

Print pagePDF pageEmail page

universitatea-lund-cauta-lector-roman

Universitatea Lund din Suedia caută lector de limba română.

Au șanse mari să se angajeze persoanele care au absolvit o facultate de filologie și sunt titulare ale unei facultăți românești acreditate.

De asemenea, trebuie să aibă titlul de doctor în științe (limba și/ sau literatura română), să poată preda în limba engleză, să aibă experiență în predarea la nivel academic a limbii române ca limbă străină și să poată lucra cu calculatorul.

Programa cursurilor din cadrul Lectoratului de Limba romănă este axată pe studii de lingvistică, literatură și studii socio-culturale.

Dosarul de concurs trebuie să cuprindă următoarele documente:

  1. cerere de înscriere la concurs, cu precizarea postului pentru care candidează;
  2. fotocopie de pe diploma de absolvire a facultății;
  3. curriculum vitae în format european în limba română și într-o limbă de circulație internațională;
  4. lista de lucrări publicate și extrase din studii reprezentative;
  5. fotocopie de pe diploma de masterat, de pe adeverința care confirmă calitatea de doctorand sau de pe diploma de doctor în filologie;
  6. proiect în legătură cu activitatea pe care candidații urmează să o desfășoare, în limba română și într-o limbă de circulație internațională;
  7. aprobarea senatului universității de care aparține candidatul;
  8. trei recomandări în limba română și într-o limbă de circulație internațională;

Candidații angajați ai universităților înființate după 1989 vor completa dosarul de concurs cu o copie a actului normativ prin care e acreditată facultatea la care sunt titulari.

Înscrierile se fac personal sau prin poștă la sediul Institutului Limbii Române din Str. Caransebeș, nr.1, et.7, sector 1, cod 012271, București, până pe 3 martie 2014. 

Tags:

1 comentariu

  • Cine mai are nevoie astăzi de aprobarea senatului universității de care aparține candidatul? Ce fel de prostie mai e și asta? De ce nu se face admiterea direct prin facultatea de profil a Universității din Lund, ci prin foarte românescul Institut al Limbii Române din București? Cerințele de mai sus, unele cel puțin, sună cât se poate de prost și parcă seamănă cu unele similare, la fel de idioate, de care se agață ARACIS-ul, cum ar fi copia după actul normativ prin care e acreditată facultatea la care e titular candidatul. Păi, ce? Aici judecăm facultatea sau calitatea omului? Omul poate fi briliant, de-a dreptul, și predă într-o instituție nu tocmai bine văzută că doar așa-i în România. Ai pile, ajungi la așa-zisele universități de prestigiu; ești bun, du-te, fraiere, la privați… În concluzie, dacă Universitatea din Lund chiar vrea să găsească pe cineva care se pricepe, să facă ei selecția, nu o instituție românească care gândește balcanic și acționează fanariot.

Comentează şi tu