bookland_evolution

      După prima săptămână de la debutul proiectului cultural BookLand Evolution, bilanțul îmbucurător al celor 5 zile de conferințe practice GRATUITE este dovada clară a nevoii tinerilor pentru o asemenea inițiativă: aproximativ 1.000 de liceeni bucureșteni din peste 30 de licee ni s-au alăturat în fiecare seară pentru a cunoaște poveștile de succes ale invitaților de seamă.

       De luni până vineri, în intervalul orar 18:00 -20:00, au luat cuvântul câte trei profesioniști consacrați, dornici să le împărtășească tinerilor experiențele lor de viață, cu bune și cu rele, în speranța că le vor servi drept inspirație  și îi vor ajuta să își descopere vocația, să găsească soluții pentru viitorul profesional și să își lărgească orizontul.

   Cristian China Birta (alias Chinezu), Simona Catrina, Mihaela Tatu, Andreea Raicu, Vasile Calofir, Cristina Cioran, Dana Săvuică, Marius Ghenea, Roxana Ciuhulescu, Andreea Marin, Ovidiu Tender, Rucsandra Hurezeanu, Cristi Martin, Berti Barbera și Andi Vasluianu au fost prezenți în prima săptămână a conferințelor practice, în București, oferindu-le liceenilor lecții prețioase de viață, atât de necesare acum, la vârsta formării adulților de mâine. Cei 15 invitați le-au oferit tinerilor nu doar sfaturi și încurajări, ci și suportul necesar pentru a-și îndeplini visurile, fiecare devenind mentor pentru câte un licean aspirant la o carieră strălucită, ca a lor.

    Prima seară de conferințe a debutat cu foarte multe emoții, de ambele părți, care s-au spulberat însă rapid odată ce bloggerul Chinezu, cu un simț al umorului puternic dezvoltat, a luat cuvântul pentru a le vorbi tinerilor despre avantajele bloggingului, urmat fiind apoi de jurnalistul Simona Catrina și omul de televiziune Mihaela Tatu, ambele împărtășindu-le liceenilor perspectiva lor asupra vieții, cursul neașteptat al planurilor de viitor și cum poți să îți păstrezi orice ar fi zâmbetul pe buze.

   Andreea Raicu a deschis cea de-a două seară a conferințelor și nu s-a ferit să le împărtășească tinerilor și momentele mai puțin frumoase prin care a fost nevoită să treacă în drumul său spre cariera strălucită cu care se poate lăuda în prezent, Vasile Calofir a ridicat sala în picioare prin modul optimist în care și-a spus povestea de viață, de la un simplu muncitor în Gara de Nord, la actorul de succes de astăzi, iar Cristina Cioran a dezvăluit cum actoria a devenit refugiul său după ce, ascultând de părinți, nu și-a putut vedea realizat visul de a deveni cântăreață.

   Păreri contradictorii privind calea pe care să o aleagă în carieră a existat și între Dana Savuică și părinții ei, care sperau ca fiica lor urmeze Dreptul, dar asta nu a împiedicat-o să devină un model de succes, le-a oferit tinerelor aspirante într-o carieră in modeling sfaturi pentru a-și vedea visul realizat și i-a premiat cu cărți pe cei mai activi liceeni. Marius Ghenea le-a deschis tinerilor apetitul pentru antreprenoriat, i-a sfătuit pe cei dornici de a-și deschide într-o zi propria afacere, al cărei succes depinde foarte mult de  munca în echipă, în timp ce Roxana Ciuhulescu le-a ridicat nivelul de adrenalină împărtășind-le imagini de la acțiunile în care a însoțit echipele militare.

   Andreea Marin i-a încurajat pe liceeni să lupte pentru visurile lor, să se realizeze în viață cu propriile forțe și, ceea ce este cel mai important, păstrându-și intactă integritatea, Rucsandra Hurezeanu a vorbit despre cum a făcut posibilă dezvoltarea unui model de business mai puțin cunoscut pe piața din România, iar Ovidiu Tender a întreținut interesele tinerilor pentru afaceri dezvăluind principiile după care orice antreprenor ar trebui să se conducă.

    Ultima zi a conferințelor practice a fost dedicată artelor frumoase, Cristi Martin i-a provocat pe cei mai curajoși la scurte sesiuni de improvizație, Berti Barbera le-a vorbit despre valorile muzicale, iar Andi Vasluianu le-a prezentat drumul pe care l-a parcurs, lucrând ca tâmplar și vânzător la butic, pentru ca, în cele din urmă, să își vadă visul devenind realitate și să ajungă unul dintre cei mai buni actori.

    „Eu ca actor sunt un resort, sunt un link, pentru că Dumnezeu a dat prin mine, prin natura talentului meu, altora. Sunt un pasaj, așa că eu nu pot să păstrez nimic pentru mine. Exact cum v-am spus și vouă, să nu treacă o zi fără să să vă gândiți la ceea ce vreți voi să fiți sau ceea ce deja sunteți dar nu vă dați seama”, i-a încurajat Vasile Calofir pe tineri.

    „Nimic din ceea ce nu obții în viață cu sufletul plin și cu pasiune nu e durabil. Poate pe moment vei avea o satisfacție, bucuria unui câștig minimal, vă asigur însă că lucrurile se pot schimba de atâtea ori și în atâtea direcții încât realmente s-ar putea să ajungi într-un punct să nu te mai recunoști și să nu mai știi cine ești și, dacă nu te-ai construit pe o bază solidă, la primul vânt mai fioros te vei trezi fără acoperiș”, a dezvăluit Andreea Marin.

   „Decât un avocat prost mai bine o cosmeticiană renumită, să îți placă ceea ce faci, să vizualizezi ce vrei să faci în viață, să ai pasiune”, a mărturisit Roxana Ciuhulescu.

    Vineri, la finalul seriei de conferințe, a fost desemnat câștigătorul locului gratuit în Tabăra Coolturala BookLand, prin tragere la sorți. Alți 22 de liceeni, câte unul în fiecare oraș în care BookLand Evolution va ajunge pe durata celor 120 zile (10 martie – 15 iunie & 22 septembrie – 14 decembrie), pot avea șansa să petreacă o vară de neuitat în Tabăra BookLand.

    Dincolo de inspirația profesională, BookLand Evolution le oferă tinerilor și oportunitatea de a se implica în cauzele în care cred. Astfel, ziua de sâmbătă a fost dedicată unei acțiuni de voluntariat, în cadrul căreia liceenii au „instalat” cărți gratuite în spațiile din zonă Piață Unirii.

   Aventura culturii continuă și în alte 22 de orașe, caravana Conferințelor practice poposind deja în noua locație, Ploiești, unde va sta timp de o săptămână.

   Mai multe detalii pe http://book-land.ro/conferinte.

Vrei sa comentezi?