Ce mică-i vacanța mare, spunea un cântec. Așa că pe lângă joacă, micuțul tău trebuie să își facă timp și să citească. Îl poți ajuta chiar tu ca să pară totul mult mai funny.

   Plus, că mai e un avantaj. Cu cât va citi mai mult în copilărie, cu atât personalitatea copilului tău va fi mai bine definită la maturitate. E pe testate, să știi!

   Așa că, Edu-News.ro îți propune 10 cărți pentru copii de citit în vacanță. 

1. Don Quijote de la Mancha de Miguel de Cervantes

   “Don Quijote de la Mancha” continuă să fie una dintre cele mai traduse și citite cărți din literatura universală. Noi am dat peste adiţie bilingvă engleză-română

   Don Quijote ar putea fi cel mai stângaci cavaler din toate timpurile. Are un coif din carton, cade de pe cal şi pierde lupta cu morile de vânt. Urmăreşte aventurile ridicole si nenorocirile prin care trece acest cavaler, pe jumătate nebun, în adaptarea de faţă a romanului lui Cervantes, a cărui acţiune se desfăşoară în Spania secolului al XVII-lea. 

2. 3 minute de poveste. Povești cu detectivi

   Timpul petrecut alături de copii citindu-le și ajutându-i să descopere lumea fascinantă a cărților este neprețuit. De aceea, indiferent cât de ocupați am fi, haideți să ne facem timp – măcar 3 minute în fiecare zi – să deschidem o carte și să le citim … … despre un cerb-căpitan, o bufniță-locțiitor, un urs-sergent și un pițigoi-agent care împreună formează Garda Pădurii și rezolvă orice caz, oricât de complicat … în doar 3 minute!

3. Gata cu pupăturile, mama! de Tomi Ungerer

   O carte tandră, obraznică și neconvențională despre iubirea dintre o mamă și fiu ei rebel. Un titlu clasic și controversat pentru copii și adulți cu un dezvoltat simț al umorului

   Toby Gheruță este un motan drăcos aflat la vârsta pubertății care face numai tâmpenii la școală și detestă profund dulcegăriile de orice fel. În special pupăturile mamei sale super-protectoare, cumsecadea doamnă Angora Gheruță, care-și iubește fiul ca pe ochii din cap. Sătul până în gât de cocoloșelile ei siropoase, Toby se răzvrătește urât într-o bună zi și lucrurile iau o întorsătură neașteptată.

4. Aventuri în țara virtuților de Alec Blenche

   Alec Blenche reușește în Aventuri în Țara Virtuților un lucru aproape imposibil: să explice unui copil ce înseamnă respectul, compasiunea, curajul, modestia. Folosind limbajul magic al imaginației, pe care toți copiii îl stăpânesc atât de bine, Alec face o minune în și prin cartea lui: ne învață pe toți să fim oameni. E un volum de mare preț pentru noi toți, copiii îl vor iubi, iar părinții, vor fi recunoscători pentru așa un dar.

5. Magia Copacului Depărtărilor de ENID BLYTON

   BethFrannie şi Joe sunt deja vizitatori obişnuiţi ai Copacului Depărtărilor. Pentru o perioadă vine să locuiască la ei vărul Rick. Mândri nevoie mare, copiii îl duc degrabă în Pădurea Fermecată, să-i arate pe viu minunăţiile pe care i le-au povestit

   Dar Rick nu ştie cum merg lucrurile pe tărâmurile magice din vârful copacului şi intră în tot felul de încurcături. Pe Tărâmul Leacurilor Fermecate ia ba nişte pastile care-l măresc teribil de mult, ba unele care-l fac atât de mic, încât poate sta într-un borcan. Pe Tărâmul Bunătăţilor se înfruptă din tot ce-i iese în cale, inclusiv din clanţa unui locatar furios, care-l închide în casă.

   Tărâmul Alandala, Tărâmul Cum-Te-Taie-Capul sau Tărâmul Viselor sunt numai câteva dintre locurile care invită la aventură

6. Vacanta Pofticiosilor de IOANA CHICET-MACOVEICIUC

   „Vacanța Pofticioșilor“ e o carte plină-ochi de aventuri haioase și de lecții prețioase pe care Ema și Eric le învață despre sine călătorind prin lume. Copiii se vor distra grozav citind-o alături de părinții lor!

  Vacanța e mereu mare prilej de bucurie! Dar, uneori, ea vine și cu frici mai mari sau mai mici: teama de a pleca de acasă, frica de nou, teama de avion sau de a te pierde de mami, frica de întuneric, cea de străini, de uscătorul de mâini, de apa mării sau de mascote, de păianjeni sau de râme. Toate au motivele lor să apară și toate pot fi rezolvate cu răbdare și discuții potrivite, așa cum veți afla din paginile cărții.

7. Amalia Invers face totul pe dos de MICHA RAU, KATHLEEN HOFFMANN

O poveste de culcare dimineaţa?

Cina la micul dejun?

O plajă de nisip în mijlocul camerei?

Totul este altfel pentru Amalia.

Iar după ce îi duce pe mama şi pe tata la Grădina Părinţilor, începe adevărata aventură…

O carte amuzantă despre lumea de zi cu zi a copiilor, în care totul este răstălmăcit şi întors cu susul în jos.

O poveste hazlie pentru toţi copiii cărora le place să se distreze!

8. Iepurașul de catifea Sau cum prind viață jucăriile de MARGERY WILLIAMS

   O poveste fermecătoare, cu pagini pline de bucurie dar și cu tristețe, care ne oferă un bun prilej de a discuta cu copiii noștri despre grija pentru jucării, dar și despre faptul că în viața noastră vom avea parte de multe bucurii dar si de momente de tristețe pe care le vom putea depăși prin iubire și compasiune.

9. Munții Monștrilor – Băiatul-Corb și Fata-Spiriduș de MARCUS SEDGWICK

Să salvezi lumea nu e chiar așa de ușor cum s-ar crede: ca să ajungă la Regele Orc, Băiatul-Corb și Fata-Spiriduș trebuie să traverseze mai întâi înfricosătorii Munți ai Monștrilor. 
Oare de ce anume ar trebui să se ferească mai tare? 
De trolii care sunt pe urmele lor și care ard de nerăbdare să-i facă tocăniță? 
De stâncile în formă de monștri înspăimântători, care par gata să se repeadă la ei? 
Sau poate de bătrânelul distrat care se grăbește să îi găzduiască în castelul său?…

10. Aventurile lui Beekle, prietenul neimaginar de DAN SANTAT

   Această poveste magică începe pe o insulă îndepărtată, unde se naște un prieten imaginar. Așteaptă cuminte să-i vină rândul să fie ales de un copil din lumea reală. Dar când vede că nu se întâmplă nimic, pornește într-o călătorie incredibilă spre orașul cuprins de agitație. Acolo își găsește în sfârșit perechea perfectă și primește – după atâta așteptare – un nume special: Beekle.

Vrei sa comentezi?