targul_riufRomânii care doresc să studieze în străinătate pot să-și aleagă o facultate de la cele 100 de universități din Europa și Statele Unite, care vor fi prezente la Târgul RIUF, în acest weekend, între orele 10-17.00, la Sala Palatului din București.

Universitatea Sorbona din Paris, Școala de finanțe și management din Frankfurt, Universitatea Jacobs din Bremen, Germania, Kings College London sau Universitatea din Amsterdam sunt câteva dintre instituțiile care vor fi prezente la Târgul Internațional RIUF.

Pe parcursul celor două zile ale târgului, organizat anual de grupul EDUCATIVA, vizitatorii pot să afle informații despre taxele de școlarizare, posibilități de finanțare și care este procesul de aplicare.

Ei se pot înscrie și pe loc la universități unde s-a depășit termenul pentru depunerea dosarului, cum ar fi cazul celor din Marea Britanie, în urma unui interviu de 15 minute și a prezentării documentelor necesare.

Taxe de studiu diferite, în funcție de țară

Tinerii care doresc să aplice la o universitate în țări precum Marea Britanie, Danemarca, Franța sau Germania trebuie să țină cont că taxele de școlarizare diferă foarte mult, explică Raluca Apostol, PR & Marketing Manager EDUCATIVA.

În Regatul Unit, ele ajung și până la 9.000 de euro, cu excepția Scoției, unde școlarizarea este gratuită. Danemarca. Franța și Germania finanțează doar parțial studiile, studenții fiind nevoiți să contribuie cu sume ce variază între 100-1.200 de euro/an.

Studenții români trebuie să țină cont și de faptul că traiul în aceste țări este destul de scump. În Germania, salariul mediu este de 3.700 de euro, iar în Marea Britanie, de 2.500 de euro. Însă, ei pot să lucreze part-time.

Vrei sa comentezi?