scoala-de-vara-next-generation

   O generatie proaspata de viitori profesionisti in resurse umane a urmat timp de 2 saptamani cursurile Scolii de vara HR Club Next Generation. Cei 15 studenti si masteranzi au participat in perioada 7-18 iulie la seminarii si training-uri sustinute de profesionisti de renume din HR (practicieni si consultanti in resurse umane, membri HR Club). Programul a fost structurat pe 7 module, oferind studentilor o intelegere de ansamblu a domeniului de activitate: Recrutare si selectie; Formare si dezvoltare; Legislatia muncii si relatii industriale; Compensatii si beneficii; Managementul performantei; Dezvoltare organizationala; Strategie de resurse umane. Mai mult, studentii au beneficiat de sesiuni de dezvoltare personala, au vizitat Uzina Dacia si Centrul Tehnic Titu si au lucrat in echipe la un studiu de caz.

   Provocarea lansata de studiul de caz de anul acesta a constat in gasirea unei solutii pentru coagularea unei culturi organizationale unitare intr-o companie care functiona cu mai multe unitati. Rezolvarea studiului de caz a presupus aplicarea cunostintelor asimilate la cursuri, iar solutiile au fost prezentate de cele 3 echipe unui juriu format din 7 membri HR Club. Acestia au evaluat creativitatea in aplicarea cunostintelor acumulate, realismul solutiei propuse, precum si calitatea prezentarii. In urma jurizarii, a fost desemnata o echipa castigatoare, cei 5 studenti primind din partea HR Club cate o invitatie la Conferinta Nationala “HR Times” din 30 octombrie 2014. Toti absolventii scolii au primit cate un Student Membership HR Club (ce include beneficiile pachetului de membru SILVER), precum si Manuale de bune practici in resurse umane (editiile 3 si 4).

   In cele 8 editii ale Scolii de vara HR Club, peste 150 de studenti s-au intalnit cu peste 130 de tutori, membri HR Club – consultanti, traineri si practicieni din marile companii romanesti si multinationale. Aproximativ 60% dintre alumni scolii de vara lucreaza deja in resurse umane in Romania sau in afara tarii. Alti 20% dintre acestia isi continua studiile in domeniu sau activeaza in ONG-uri. De asemenea, o parte dintre studenti au primit oferte de angajare sau stagii de practica in domeniul resurselor umane chiar de la tutorii scolii de vara. Prin proiectul „HR Club Next Generation”, HR Club investeste in pregatirea si instruirea viitoarei generatii de profesionisti in resurse umane, misiunea Asociatiei fiind dezvoltarea profesionala a intregii comunitati de HR din Romania.

    Pentru mai multe informatii, vizitati website-ul Scolii de vara HR Club Next Generation si pagina de facebook dedicata.

Vrei sa comentezi?