internship

   150 tineri vor participa, anul acesta, la Programul oficial de Internship al Guvernului, pentru a dobândi experiență și cunoștințe practice. Aceștia vor fi recrutați la Palatul Victoria, în ministere și în celelalte instituții publice centrale incluse în proiect.

   Dincolo de activitatea zilnică din administrație, stagiarii vor participa la discuții și mese rotunde în prezența unor înalți oficiali ai statului român, la training-uri și workshop-uri tematice. În cele două luni ale stagiului, ei vor beneficia de o bursă pentru acoperirea costurilor de subzistență.

   Programul oficial de Internship al Guvernului, coordonat de Cancelaria Prim-ministrului, se va derula în perioada 22 iulie – 22 septembrie 2016, după următorul calendar:

  •  15 februarie: lansarea oficială a Programului;
  • 15 mai: încheierea perioadei de înscriere;
  • 16 mai – 22 mai: evaluarea candidaturilor;
  • 22 iulie: deschiderea Programului oficial de Internship;
  • 22 septembrie: finalul Programului.

   Programul oficial de Internship al Guvernului a debutat în anul 2013, 25 tineri stagiari contribuind atunci la activitățile din Palatul Victoria. Anul următor, acesta a fost extins și la nivelul ministerelor, pentru 180 stagiari.

   În 2015, alți 300 studenți și tineri absolvenți au avut oportunitatea să facă parte din administrația centrală, în cele 72 instituții implicate.

 Detalii suplimentare privind Programul de Internship al Guvernului sunt disponibile pe pagina oficială http://internship.gov.ro/.

Vrei sa comentezi?