Castigatorii Essay Competition 2016

   Să facem ceea ce ne place, pentru că așai vom găsi calea spre succes. Să fim flexibili, să învățăm să ne adaptăm mai ușor, să trăim fiecare moment ca pe o experiență în sine, să acceptăm diversitatea între oameni, între opinii, să ne bucurăm ca niște copii și să fim onești ca niște copii.

   Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile exprimate cursiv, creativ și original, în limba engleză, de către finaliștii ediției a 8-a Shakespeare School Essay Competition, care a avut ca temă “ce pot învăța adulții de la copiii de azi.

   Concursul național de eseuri în limba engleză a făcut și anul acesta înconjurul țării. Au intrat în competiție peste 3.700 de tineri, cu vârsta între 14 și 20 de ani,  din toate județele țării, reprezentanți ai Generației Z. Au crescut în era digitală, știu foarte multe lucruri, au acces la extrem de multe informații, sunt isteți și foarte analitici. Învață, gândesc și percep lucrurile diferit și vor să își facă vocea auzită.

   Juriul a selectat și premiat cele mai bune 30 de eseuri finaliste, câte 15 la fiecare categorie de vârstă (11 – 14 ani, respectiv 15 – 20 de ani), semnate de tineri dornici să își exprime liber ideile, care au demonstrat că au talent la scris dar și un nivel excelent al limbii engleze.

   Toți finaliștii au urcat, astăzi, cu emoție pe scena sălii Arcub Gabroveni din București, pentru a-și primi binemeritatele diplome și premii în valoare totală de peste 5.000 de euro: tabere de limba engleză în Marea Britanie, cursuri de vară de limba engleză la Shakespeare School, taxe pentru examene Cambridge, discount-uri la tabere internaționale, e-readere, rucsacuri, tricouri, căști audio, cărți în limba engleză și obiecte de papetărie.

   Câștigătorii premiilor I – Eugen Marian Piron, elev al Școlii Gimnaziale George Emil Palade” din Buzău, la categoria 11 – 14 ani, și Bogdan-Adrian Bujoran, de la Colegiul Național “Decebal”, Deva, la categoria 15 – 20 ani, vor avea oportunitatea unei experiențe extraordinare într-un campus din Marea Britanie și de a studia limba engleză “la ea acasă”, în cadrul unor tabere internaționale de două săptămâni, în valoare de peste 1.500 de lire fiecare.

   “Ne bucurăm că am avut ocazia să descoperim și în acest an, în cadrul concursului nostru, devenit deja tradiție în peisajul educațional românesc, o nouă generație de copii inteligenți, informați și ambițioși, pasionați de limba engleză. Au participat la această competiție cu mult entuziasm și cu dorința de a-și face auzite ideile. Avem foarte multe de învățat de la copiii și tinerii Generației Z.” spune Adriana Alionte, Vicepreședinte al Asociației Shakespeare School pentru Educație.

   Lista completă a câștigătorilor și eseurile (sau copy-paste în browser: http://goo.gl/0ur2Pv) care au convins juriul competiției prin creativitate și originalitate, acuratețe a limbii, vocabular, organizare și coerență, pot fi accesate pe pagina dedicată competiției, pe blogul Shakespeare School.

   În cadrul festivității a mai fost decernat Trofeul Excelenței, acordat Inspectoratului Școlar al Municipiului București, pentru cel mai mare număr de elevi înscriși în concurs, dar și distincția Certificate of Excellence acordată doamnei Monica Iuliana Onica, profesor de limba engleză la Colegiul Național “Spiru Haret” – Tecuci, desemnată îndrumătorul cu cei mai mulți elevi înscriși la cea de-a 8-a ediție Shakespeare School Essay Competition.

   Concursul cu participare gratuită, inclus în Calendarul Activităților Educative al ISMB, este organizat anual de Asociația Shakespeare School pentru Educație și se adresează elevilor între 11 și 20 ani de la școlile și liceele din toată țara.

   Ambasadorul competiției de anul acesta a fost Andy Szekely – speaker, trainer, autor și antreprenor, un adevărat model de succes pornit și cultivat din pasiune.

Vrei sa comentezi?