Uneori, poate ai impresia că dacă studiezi mai multe ore vei învăța mai multe, dar acest lucru nu se aplică de fiecare dată.

   Există o grămadă de exemple de studenți care petrec nopți întregi studiind pentru un examen pe care nu-l trec, sau elevi care își dedică săptămâni întregi pentru a pregăti un proiect și obțin un rezultat rău.

   Pentru a pregăti un examen sau pur și simplu pentru a recapitula ceea ce înveți la clasă, ai nevoie de timp pe care să știi să-l gestionezi. Asta nu înseamnă că trebuie să studiezi mai mult pentru a obține rezultate mai bune.

   Lucrul cel mai important atunci când studiezi este să te asiguri că fiecare minut contează, că nu ai nimic în jur care-ți poate distrage atenția.

   Iată cum poți crește productivitatea urmând 4 sfaturi simple

Fă liste!

   Stabilește care sunt prioritățile și care sunt problemele secundare de rezolvat. Așa o să rezolvi excat ce e important

Deconctează-te!

   Elimină din jurul tău tot ce îți poate distrage atenția. Așa nu o să pierzi timpul cu lucruri nefolositoare.

Plimbă-te!

   Dacă ieși la o plimbare mică prin parc asta nu înseamnă că îți pierzi timpul. Din contră, îți poți menține creierul activ și pregătit să studieze.

Organizează-te!

   Este important să știi ce ai de făcut în fiecare zi. Încearcă să te gândești din timp la ce ai de făcut pe parcursul săptămânii, ca să nu pierzi timp în fiecare dimineață gândindu-te la ce ai de făcut în ziua respectivă

   Deși aceste recomandări sunt generale și pot fi folosite de oricine, este important să știi că nu toate lucrurile funcționează la fel pentru toată lumea. Există o modalitate ideală pentru tine, o tehnică care îți va oferi mai multe rezultate decât oricare alta. Important e să o găsești și să o urmezi.

 

Vrei sa comentezi?