Exceptionalii

   În luna februarie, proiectul Excepționalii, organizat de Școala de Valori, a adunat la București 77 dintre adolescenții deosebiți ai României. După 6 zile de ateliere de educație nonformală, interacțiune cu oameni-model și vizite la companii de top, liceeni își iau angajamentul să construiască proiecte cu impact social în comunitățile din care fac parte.

   Timp de 6 zile, tineri din mai multe orașe din România au participat împreună la activități din sfera educației nonformale, menite să îi ajute să-și dezvolte abilități de project management, leadership șicomunicare cu scopul de a îi pregăti pentru etapa în care aceștia se întorc în comunitățile din care fac parte și implementează proiecte de impact pentru cei din generația lor.

   În perioada 7-9 februarie, denumită Tabăra de Inovație, adolescenții s-au cunoscut și au participat la workshop-uri precum: autocunoaștere, setare de obiective, leadership, lucru în echipă, design și planificare de proiect. Timp de o zi, lucrând în echipe, elevii au conturat proiecte de impact, cu un plan clar de implementare.

   În data de 10 februarie, Impact Hub Bucharest a găzduit Conferința Excepționalii, organizată sub conceptul de Bibliotecă Vie. Adolescenții s-au antrenat în discuții despre viață și carieră cu 20 de oameni-model, personalități din domeniile de care sunt pasionați: educație, antreprenoriat, journalism și comunicare, artă, sport, tehnologie, implicare în comunitate. Întâlnirile s-au finalizat cu perspective schimbate asupra a ceea ce înseamnă o carieră de succcesși o viață împlinită, cu oportunități de colaborare și cu asumare conștientă a alegerilor de viață viitoare din partea liceenilor. Lista speakerilor care au inspirit excepționalii se găsește aici: www.scoaladevalori.ro/speakeri-exceptionali-2016.

   În ziua de 11 februarie, liceenii au luat contact cu 14 companii și instituții de top din București, interesate să investească în tineri și educație. Astfel, excepționalii au aflat insight-uri despre diverse domenii, li s-a răspuns la curiozități și au aflat care sunt elementele cheie care stau la baza succesului unor organizații: www,scoaladevalori.ro/vizite-in-companii.

   Pe 12 februarie, la RIN Grand Hotel București, tinerilor li s-a facilitate interacțiunea cu 3 dintre oamenii care au ales să creadă în cauza proiectului și au participat la curse de alergare, pentru a obține finanțare pentru Excepționalii: Florin Simion, Gabriel Solomon și Anne Pleșuvescu. “De ce ale(r)g să sprijin inițiativele din domeniul educației nonformale”, “Ce am învățat din această experiență?” și “Ce înseamnă performanța” sunt 3 dintre punctele care au stat la baza discuțiilor.

   Perioada petrecută împreună la București s-a terminat, însă provocările continuă. Liceenii au plecat spre casele lor determinați să construiască împreună, până pe 25 aprilie, prin ore intense de voluntariat, programele concepute în cadrul Taberei de Inovație, cu scopul de a aduce plus valoare și altor tineri din generația lor. Aceștia vor beneficia din partea Școlii de Valori de mentorat pe project management și resurse pentru livrarea atelierelor și finalizarea proiectului. Printre proiectele, excepționalii își propun să faciliteze: accesul tinerilor la mediul corporatist prin programe de internship, dezvoltarea de abilități personale și profesionale prin educație nonformală, interacțiunea generației lor cu oameni-model din diverse domenii de interes.

   Proiectul „Excepționalii” este organizat de Școala de Valori, sponsorizat de Kaufland, Transmaraton, Siemens, BCR, Connect Hub și susținut de Autonom, Cola-Cola Hellenic România, Strauss, Impact Hub, City Grill și Primăria Municipiului București.

   Pentru a afla mai multe informații despre proiectul Excepționalii, vizitați pagina proiectului www.scoaladevalori.ro/exceptionalii-2016.

Vrei sa comentezi?