erasmus-plus

   Organizațiile care doresc să solicite finanțare în 2014 în cadrul Erasmus+, noul program al Uniunii Europene pentru educație, formare profesională, tineret și sport, pot începe pregătirea cererilor de grant.

     A fost publicat noul ghid al programului care conține informații detaliate privind modalitățile de solicitare a finanțării.

   Programul este deschis organizațiilor din domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.  Acestea pot solicita finanțarea online, începând cu sfârșitul lunii ianuarie.

    Persoanele fizice nu pot solicita direct un grant, ci trebuie să ia legătura cu universitatea, cu colegiul sau cu organizația de care aparțin, care vor solicita grantul.

   Datorită creșterii cu 40% a bugetului Erasmus+, peste 4 milioane de persoane, inclusiv studenți, stagiari, cadre didactice și voluntari, vor beneficia de granturi în următorii șapte ani.

    Consorțiile, organizațiile și grupurile de coordonare pot depune o singură cerere în numele mai multor organizații. În domeniul sportului, accentul se pune pe proiecte transnaționale care susțin sportul de masă și care „abordează provocări transfrontaliere.  Mai exact, „aranjarea” meciurilor, dopajul, violența și rasismul.

Vrei sa comentezi?