jocurile-universitare-de-iarna-2013

    A început a 26-a ediție a Jocurilor Mondiale Universitare de iarnă.

   Competiția cunoscută drept “Universiada”, a debutat ieri la Trentino, în Italia. Nu mai puțin de 2800 de studenți din 52 de țări vor participa la ediția din acest an.

   Participanții se întrec la 12 probe sportive: schi alpin, schi fond, schi acrobatic, biatlon, hochei pe gheață, curling, combinata nordică, patinaj artistic, patinaj viteză, short-track, sărituri cu schiurile și snowboarding.

   România nu se numără printre echipele care au luat startul la această Universiadă.  Jocurile Mondiale Universitare de Iarnă din 1951 au rămas până la Universitarele de Vară de la București din 1981, cel mai important eveniment sportiv internațional organizat în țara noastră.

   Atunci schiorul Mihai Bâră a luat aurul la slalom special și argint la combinata alpină. Pe de altă parte, Dumitru Sulică a intrat în posesia bronzului la slalom special. Ștafeta masculină de schi a luat argintul, ca și echipa de hochei.

   Primele reprezentații de la această ediție de Universiadă au adus Cehiei medalii de aur și argint la proba feminină de snowboard cross iar bronzul a fost câștigat de Polonia.

   Austria a urcat pe prima treaptă a podiumului la proba masculină a competiției. Medalia de argint a revenit Federației Ruse iar Franța a intrat în posesia medaliei de bronz.

  Azi mai sunt programate probele de schi fond si hochei pe gheață. De la ora 17:15 Rusia întâlnește Regatul Unit în faza grupelor. De la 21:28 se joacă Slovacia – Cehia. Ambele partide sunt transmise în direct pe Eurosport 2.

Vrei sa comentezi?