Universitatea Babeş-Bolyai şi-a deschis porţile pentru absolvenţii de liceu care vor să se înscrie la facultate, dar și pentru absolvenții de facultate care vor să urmeze programele de master.

Candidații vor putea alege între cele 244 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv cele 217 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

De asemenea, candidații care locuiesc la o distanţă de peste 20 de kilometri de Cluj-Napoca pot beneficia de cele peste 400 de locuri de cazare puse la dispoziție de Universitatea Babeş-Bolyai în căminele proprii din Campusul Studențesc Hașdeu.

Situate în camere cu 5 paturi, locurile vor fi disponibile în perioada 16-31 iulie 2019 şi vor putea fi ocupate la un tarif de cazare de 25 lei/pat/noapte, în baza unei cereri transmise Serviciului Social al Universităţii. Candidaţii vor avea posibilitatea de a se caza împreună cu părinții, iar plata cazării se va putea face numerar sau cu cardul, la administrația Căminului Studențesc nr. 5 (str. B.P.Haşdeu nr. 45), de luni până vineri, între orele 7.00 şi 15.00.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 16 și 31 iulie 2019.

Pentru admiterea în anul universitar 2019-2020, facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită. Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2019-2020 au fost și ele stabilite la nivelul fiecărei facultăţi.

Informațiile complete cu privire la procesul de admitere pot fi consultate accesând link-urile: https://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/  şi https://admitere.ubbcluj.ro/ro/master/.

Vrei sa comentezi?