Academia UNESCO a Tinerelor Femei are loc la București în perioada 23-29 august 2017. Tineri din peste 10 state europene sunt invitați să participe la evenimentul organizat de Comisia Națională a României pentru UNESCO, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, în noiembrie 2016, o parte din comisarii europeni au redactat o declarație comună în care este subliniată necesitatea lansării unei serii de acțiuni pentru anul 2017, în vederea combaterii tuturor formelor de violență împotriva femeilor și fetelor. Astfel, Comisia Europeană a dedicat anul 2017, anul eliminării violenței împotriva femeilor.

În acest context, manifestarea face parte din proiectul UNESCO’s Academy of Young Women – The fight against Xenophobia, Extremism and Aggression, propus de Comisia Națională a României pentru UNESCO în august 2016 la Paris și declarat eligibil pentru implementare în România, în 2017.

Ediția pilot a Academiei UNESCO a tinerelor femei se va concentra pe trei cursuri de formare, importante pentru demersul acestui eveniment: dorința de a contribui la stabilirea unei societăți bazate pe înțelegere și pe solidaritate, o societate a non-violenței, dialogului, cooperării și păcii.

Primul curs de formare se va axa pe modul de a crea atitudini proactive față de extremism și violență de orice fel, de a crea parteneriate și rețele de solidaritate, de a valoriza diversitatea și solidaritatea umană.

Al doilea curs se va axa pe educația interculturală, în vreme ce al treilea curs de formare se va concentra pe comunicarea PR și organizare.

Lucrările Academiei UNESCO se vor desfășura în perioada 24-28 august 2017 la Hotel Royal, iar închiderea oficială va avea loc luni, 28 august, ora 18.00, la sediul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, str. Cehov nr. 8.

Vrei sa comentezi?