adriana-saftoiu

   Adriana Săftoiu a depus un memoriu la ministerul Educației, după ce a constatat mai multe nereguli la Evaluarea Națională de la școala unde învață copilul ei. 

   Astfel, Săftoiu a scris pe Facebook că la Școala Centrală au fost 24 de contestații după Evaluarea Națională, dintre care au fost admise 21. Mai mult, cinci copii au primit 1,5 puncte în plus după recorectare și ceilalți 15 au primit între 0,6 și 0,8 puncte în plus. În aceste condiții este greu de stabilit care este nota reală a celorlați copii, care nu au depus contestație, dar în cazul cărora s-ar fi putut face greșeli, a explicat Săftoiu.

   În consecință, 20 de părinți au depus un memoriu la ministerul Educației, în care au cerut reevaluarea lucrărilor și o comisie de anchetă internă pentru a se lămuri care dintre cele două comisii a notat corect.

   ”Ce am înțeles, inclusiv astăzi, despre solidaritate în numele comunității din care faci parte. Și adaug detaliu, solidaritate pentru viitorul copiilor, ai noștri sau ai celor de lângă noi. Corectarea lucrărilor la romană, la examenul de Capacitate, arată mari hibe, dar la Școala Centrală, s-a bătut recordul. Nu au fost 4-5 contestații, ci 24. Nu doar 3 au fost acceptate, ci 21. Nu un copil a primit peste 1,5 pct după contestație, ci cinci copii, iar ceilalți 15 între 0,6-0,8 pct. Cum naiba sa greșești major pentru 21 de copii toți de la aceeași școală. Care e nota reala a celorlalți care au crezut in evaluarea profesorilor si nu s-au gândit ca pot fi furați cu mai bine de un punct? Cine sunt profesorii din cele doua comisii care au notat pe același barem atât de diferit? Se va repeta chestiunea și iîn anii următori? Probabil pentru cei de acum, mare lucru nu se va mai rezolva la nivelul notelor, dar merită să faci un efort sa determini ministerul să explice, să corecteze, să sancționeze, să îi scoată din sistemul de evaluare pe acei profesori care și-au bătut joc de șansele unor copii. Ei vor rămâne frustrați, dar pentru toți copiii merită efortul”, a subliniat Săftoiu.

   Rezultatele la Evaluarea Națională sunt foarte importante pentru elevii de clasa a VIII-a întrucât admiterea în învățământul liceal se face pe baza mediei aritmetice dintre media celor patru ani de gimnaziu, cu o pondere de 25% din total, și media obținută la Evaluarea Națională, cu o pondere de 75% din total.

Vrei sa comentezi?