Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) suspendă activitățile didactice și de practică în spitalele din oraș pentru studenții Facultății de Medicină, în perioada 9-31 martie.

De asemenea, conducerea ULBS a decis ca în toate spațiile didactice și administrative să fie montate dozatoare cu dezinfectanți.

Pe de altă parte, Comitetul de Urgență al Universității „Ovidius” din Constanța a decis suspendarea tuturor lucrărilor practice și a cursurilor care se desfășoară în spitalele partenere, în perioada 9-31 martie 2020. Măsura vizează facultățile cu profil medical, scrie Constănțeanul.com. Decizia este aplicată de luni, 9 martie 2020. 

Comitetul face un apel către toți membrii comunității academice (personal didactic, didactic auxiliar, administrativ, studenți, masteranzi, doctoranzi și rezidenți) să respecte cu strictețe recomandările anterioare de igienă individuală și colectivă.

Duminică, și Universitatea de Medicină „Carol Davila” a anunțat că își suspendă cursurile până pe 31 martie.

În același context de limitare a răspândirii noului coronavirus, Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T.Popa’ din Iaşi a decis, ca pe 9 şi 10 martie să fie suspendată în totalitate activitatea didactică cu studenţii. Iar între 11 şi 31 martie cursurile să se desfăşoare online.

Între timp, Consiliul elevilor cere Ministerului Educației să suspende cursurile timp de două săptămâni de teama coronavirusului.

„Această măsură preventivă trebuie asumată ținând cont de faptul că școlile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare și nici de o cultură a siguranței pentru ca acest virus să nu fie răspândit”, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Elevilor.

Astăzi se va lua o decizie importantă cu privire la închiderea şcolilor, a declarat, duminică noaptea, ministrul de Interne, Marcel Vela, după ședința Comitetului Naţionale pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Prima măsura luată a fost închiderea şcolii din Timişoara acolo unde au fost deja depistate două cazuri de coronavirus.

Vrei sa comentezi?