amazon

   Amazon va avea o platformă gratuită pentru Educație.

   Școlile și profesorii pot să urce pe Amazon materiale educaționale, punându-se astfel bazele unei comunități educaționale care poate deveni cea mai mare din lume.

   Platforma va funcționa pe principiile Resurselor Educaționale Deschise (Open Educational Resources), va fi dotată cu un sistem de rating și va avea interfața comercială Amazon.com deja cunoscută scrie România Liberă.

   La începutul acestei luni, Amazon a inaugurat  “Lista Amazon de așteptare în Educație”, unde profesorii se pot înregistra pentru a fi anunțați când va fi funcțională platforma.

   “Viitorul educației este deschis”, anunță prima pagină a listei. “În curând profesorii de pretutindeni vor avea acces gratuit și nelimitat la materiale de curs de calitate pe această platformă revoluționară”. Acestă listă de așteptare ar putea avea legătură cu un al proiectă, numit “Amazon Inspire”, pe care compania l-a testat deja într-o versiune beta cu ajutorul mai multor școli din SUA. Platforma “Amazon Inspire” va fi funțională pentru public peste două sau trei luni. Ea va oferit utilizatorilor și instituțiilor de învățământ posibilitatea de a autopublica materiale didactice și va da școlilor posibilitatea să își urce pe platfomă librăriile electronice în întregime. Publicul va putea să își folosească atât propriile materiale, precum și pe cele încărcate de ceilalți, dar va avea și posibilitatea de a da note și scrie recenzii despre calitatea acestora.

Vrei sa comentezi?