amenzi_bac

Amenzi pentru cei care pică Bac-ul de două ori
Foto: haaretz.com

Absolvenții de liceu care au picat de două ori examenul de Bacalaureat vor plăti, anul acesta, pentru a susține încă o dată probele examenului de maturitate, o taxă de 230 de lei.  Așa a anunțat ieri Ministerul Educației pe site-ul portalului edu.ro.

Nu toți candidații vor plăti însă această sumă. Cei care au făcut cerere pentru recunoașterea probelor de Bacalaureat la care au fost admiși, dar nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat, vor plăti diferențiat o sumă în funcție de numărul de probe pe care vor să le susțină.

De taxa de examen nu vor scăpa nici absolvenții claselor cu studiu intensiv al limbilor străine, cele cu predare în limbile minorităților sau ai claselor cu profil pedagogic, care nu au reușit să promoveze doi ani la rând.

Regula amenzilor pentru examene picate se aplică și celor care își doresc să obțină un atestat de certificare a competențelor profesionale în învățământul liceal, pe filieră vocațională, dar și celor care își doresc obținerea unui atestat de competențe profesionale de nivel doi sau trei.

Vrei sa comentezi?