Pelicula

   Prima ediție a festivalului Pelicula – Latin America Film & Experience va avea loc la București între 14 și 18 septembrie.

   Principalele locuri de desfășurare sunt: Cinema Elvira Popesco, curtea Institutului Francez, Institutul Cervantes și POINT. Vor fi proiectate 15 filme care sunt strans legate de America Latină (produse sau coproduce în una dintre țările din America Latină, sau care vorbesc despre subiecte, oameni, locuri din această zonă). Dintre acestea 8 sunt arătate în premieră absolută în România.

   În fiecare an, evenimentul va avea în focus una dintre țările din America Latina, iar anul acesta aceasta țară este Chile. Ca urmare, cu sprijinul Ambasadei Chile la București, anul acesta se vor proiecta 3 filme de lungmetraj din aceasta tară: Talion (R: Martín Tuta), El Boton De Nacar (R: Patricio Guzmán), La Memoria Del Aqua (R: Matías Bize ), iar pentru deschiderea festivalului s-a pregătit filmul Historia De Un Oso (R: Gabriel Osorio), scurtmetrajul chilian premiat anul acesta cu Oscar.

   Programul complet al proiecțiilor poate fi consultat aici.

   Pe lângă filme, ca evenimente integrate în festival, vor fi sesiuni de întâlniri cu publicul ale căror invitați vor fi prieteni ai festivalului care au calatorit în cel putin o țară din America Latină sau provin dintr-una din țările din această zonă. Poveștilor de acolo li se vor adăuga proiecții și expoziții foto, seri de fiesta, milonga, demonstrații de dansuri din America Latină, degustări și o mulțime de întâlniri frumoase.

Vrei sa comentezi?