Devino voluntar in centre de plasament

   Programul educațional Ajungem MARI anunță ultimele zile de înscrieri la voluntariat pentru modulul de vară. Tinerii peste 15 ani (fără limită superioară de vârstă) sunt invitați să își petreacă două- trei ore pe săptămână ajutând copiii din centre de plasament să descopere bucuria educației, pentru a Ajunge MARI, oameni responsabili și independenți.

   Copiii din centre au mare nevoie de încurajare, de afecțiune, de prieteni noi care să petreacă timp cu ei și să îi implice în activități cât mai variate: cursuri interactive, ieșiri la spectacole sau chiar și în parc la joacă. Programul se desfășoară în București, Buzău și Râmnicu Sărat, Cluj-Napoca, Turda și Gherla, Iași, Timișoara, Lugoj și Recaș.

   Pentru modulul de vară, voluntarii se pot înscrie până pe 31 mai și au două opțiuni: să meargă săptămânal în centre pentru două ore în care să le predea copiilor prin metode interactive, sau să îi însoțească pe copii în explorarea orașului și orientarea profesională.

  • Prin proiectul “Dă-ți pasiunea mai departe!” voluntarii susțin, în funcție de pasiunile lor, cursuri interactive (română, matematică, engleză, informatică, educație pentru sănătate) sau ateliere creative (muzică, dans, teatru, fotografie, cinematografie, arte plastice) în echipe de câte 2, săptămânal, timp de două ore pentru grupe formate din 6-12 copii.
  • Prin proiectele “Explorator pentru o zi” și “Îndrăznește să visezi” voluntarii îi însoțesc pe copii la teatru, muzee, spectacole, respectiv în diverse locuri de muncă, fabrici și companii. Scopul este ca cei mici să descopere ce le place, la ce sunt buni și ce pot deveni. Rolul voluntarilor este să îi incurajze și motiveze, dar și să le răspundă întrebărilor cu “De ce..?” la care copiii nu au de la cine să primească răspuns.

  “Să fii voluntar într-un centru de plasament e cea mai frumoasă provocare, pentru că le transmiți copiilor cunoștințele tale, valorile tale, experiențele acumulate și în același timp îi încurajezi și motivezi să meargă mai departe. Primești în schimb mai mult decât dăruiești, pentru că te încarci cu multă energie, iar copiii ne dau adesea lecții surprinzătoare”, spune Iarina Ștefănescu, directorul programului Ajungem Mari.

   Înainte de a-și începe activitatea voluntarii participă la training-uri și primesc consiliere de la specialiști pe parcurs. Pentru cei 600 de copii între 3 și 16 ani din București, Buzău, Cluj, Ilfov și Timiș este nevoie de o armată de voluntari care să îi implice pe copii în 3-4 activități săptămânal, pentru a avea un impact puternic în educația lor. Doritorii se pot înscrie ca voluntari până pe 31 mai prin e-mail cu CV și scrisoare de intenție la office@ajungemmari.ro. Mai multe detalii pe site, iar povești de la ore spuse de voluntari se găsesc pe pagina de Facebook Ajungem MARI.

   Modulul de vară al programului de voluntariat Ajungem MARI se desfășoară între 1 iulie și 15 septembrie și are un program flexibil – fiind vacanță, voluntarii se pot înlocui unii pe alții. La final se eliberează diplome și adeverințe, iar experiența de voluntariat este recunoscută ca experiența profesională conform Legii Voluntariatului.

   Cei care vor să afle mai multe despre voluntariat și educația prin joc sunt invitați la evenimentul anivesar al Ajungem MARI, pe 28 mai la Berăria H, unde voluntarii sărbătoresc un an de educație prin joc cu multă joacă. Vor cânta pentru educație Șuie Paparude, Les Elephants Bizarres, Coma, Pixels și Harlequin_Jack, iar voluntarii au pregătit multe jocuri și surprize pentru participanți. Detalii pe pagina evenimentului.

Vrei sa comentezi?