Voluntari Ajungem Mari

   Vara aceasta 70 de tineri au mers în centre de plasament pentru a-i învăța pe copii, prin joc, matematică, literatură, engleza, arte plastice, muzica și multe altele. După un prim modul reușit, programul educațional Ajungem Mari vine cu o nouă propunere pentru tinerii bucureșteni: 2 ore săptămânal de predare prin joc contra satisfacției uriașe de a schimba viitorul unor copii.

   Prin proiectul „Dă-ți pasiunea mai departe!”, echipa Ajungem Mari își propune să ajute copiii și tinerii din centre de plasament să descopere bucuria de a învăța și să-i motiveze pentru a-și continua educația și a se feri de pericolele și tentațiile străzii.

    Prin jocuri, mici competiții, jocuri de echipă și jocuri de rol, copiii învață să se respecte unii pe alții, să lucreze împreună, devin mai deschiși și dau frâu liber imaginației. Încurajările și îmbrățișările voluntarilor le dau încredere în ei și suplinesc puțin din afecțiunea de care nu au avut parte.

Lectia de engleza

    Voluntarii merg în echipe de câte 2 în centre de plasament pentru a preda unor grupe de 6-12 copii într-un mod cât mai creativ. Copii au vârste cuprinse între 4 și 13 ani și sunt beneficiari ai serviciior de protecție a copilului din sectoarele 1, 2, 3 și 6.

   Voluntarii nu au nevoie de experiență în predare – ei vor participa la training-uri generale și pe domenii înainte de a merge în centre. Ei pot fi liceeni, studenți, tineri profesioniști care își doresc să lucreze cu copii, au cunoștințe solide în domeniile pe care își doresc să le predea, sunt optimiști, altruiști, spontani și răbdători.

   Înscrierea în proiect se poate face până pe 21 septembrie printr-un e-mail la adresa office@ajungemmari.ro cu CV-ul și o scurtă scrisoare de intenție prin care se specifică și 2-3 domenii pe care voluntarul ar dori să le împărtășească copiilor.

Vrei sa comentezi?