ubb-cluj

   Un număr de 9.257 de absolvenți de liceu vor fi studenți ai UBB în anul universitar 2016-2017, după confirmarea locurilor ocupate în urma sesiunii de admitere din luna iulie.

    Dintre aceștia 4.418 vor ocupa un loc bugetat și peste 4.830 – un loc la taxă. În aceste condiții, la Facultatea de Matematică și Informatică, la Facultatea de Educație Fizică și Sport, la Drept și la Business au fost ocupate toate locurile bugetate scoase la concurs.

   S-a menținut interesul față de  științele exacte și față de științele economice.

   După finalizarea primei sesiuni de admitere au rămas disponibile 449 locuri bugetate. Din totalul de 60 locuri bugetate special alocate candidaților de etnie rromă, au fost ocupate doar 17 locuri. De asemenea, au mai rămas disponibile și 5 locuri bugetate pentru candidații din Republica Moldova.

   Pentru locurile neocupate va fi organizată o nouă sesiune de admitere în perioada 5-16 septembrie 2016.

   La nivel master, un număr de 3.098 de candidați și-au confirmat locul ocupat în urma sesiunii de admitere organizate în luna iulie 2016. Trei dintre facultățile Universității Babeș-Bolyai – Facultatea de Drept, Facultatea de Litere și, parțial, Facultatea de Teatru și Televiziune – vor organiza sesiune de admitere pentru studiile masterale doar în luna septembrie 2016.

   Situația finală a confirmărilor în urma sesiunii de admitere din iulie 2016 poate fi consultată pe site-ul de admitere http://admitere.ubbcluj.ro/ro/, urmând ca fiecare facultate din cadrul UBB să afișeze, pe propriul site, specializările și numărul de locuri care vor fi scoase la concurs în sesiunea din septembrie.

Vrei sa comentezi?