Sub mottoul “Redescoperă frumusețea lucrurilor mărunte”, 700 de cercetași din București din cadrul Organizației Naționale “Cercetașii României” vor organiza sâmbătă, 14 mai, în Parcul Carol, „Festivalul Luminii” – a opta ediție.

Afis_FL_2016

   Cercetașii României au hotărât ca anual, timp de câteva ore, să le amintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte și împreună cu partenerii lor să transforme orașele în care trăiesc într-un spațiu magic, în care fiecare dintre noi să redevină copil și să descoperim lucrurile care ne fac mai fericiți.

  Festivalul Luminii, un eveniment realizat la București de Organizația Națională Cercetașii României prin cei peste 700 de membri din București, a crescut și continuă să crescă de la an la an. Zeci de cercetași, voluntari dedicați, de toate vârstele, încurajează deconectarea de la stresul cotidian și petrecerea câtorva ore în aer liber, alături de familie, prieteni vechi sau noi, fiind înconjurați de artă în cele mai diverse forme ale ei: muzică, pictură, dans, origami și multe altele.

   Față de anii anteriori, cercetașii au pregătit și mai multe activități și ateliere dedicate copiilor și adulților. Activitățile vor începe încă de dimineață, când în intervalul 10:30 – 13:00, la „Micile talente”  vor veni să cânte tineri de la Daia Art Studio.

   Între 17:00- 19:00, vor avea loc simultan mai multe ateliere dedicate copiilor și adulților: Story Hunt, Gulguțe umblătoare, Forme din baloane, Face painting, baloane uriașe din săpun, ateliere de jonglat, dans, noduri, orientare, construcții etc.. Tot atunci, între 17:30- 19:00, la Zona Media va fi organizat un workshop non-formal pentru bloggeri și fotografi. Întregul Festival va fi animat de instalații artistice neconvenționale și zone special amenjate care să readucă comunității bucuria prezentului și a copilăriei.

   15.000 de gulguțe vor fi amplasate în parc și, începând cu ora 19:00, aleile vor fi acoperite de lumina caldă a lumânărilor. O dată cu lăsarea serii, după ora 20.30 până la ora 22.00 atmosfera va fi încălzită de cântecele tinerilor din Salmastra și de la Daia Art Studio, precum și de jongleriile cu foc ale prietenilor de la Firewinds.

   Festivalul Luminii înseamnă mai mult decât un loc plin de lumânări, jonglerii, fotografii și desene, artă urbană și oameni. Festivalul Luminii înseamnă o modalitate de a opri timpul în loc, în ciuda agitației zilnice urbane, și de a face oamenii să contribuie, cu mic cu mare, la valorificarea timpului, a lucrurilor minore și relevante din viață cotidiană.

   Veniți să descoperiți frumusețea celei mai mari mișcări de tineret de pe glob și totodată să aflați cum prin educație și implicare lăsăm lumea un pic mai bună decât am găsit-o! Alături de cercetași, la acest eveniment vor fi prezenți prieteni de încredere, vechi susținători ai mișcării Scout în România. Festivalul Luminii București este organizat de Organizația Națională Cercetașii României, în parteneriat cu Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive Proedus, Primăria Municipiului București, Orășelul Cunoașterii, Romfilatelia, Daia Art Studio, Salmastra și Firewinds.

Vrei sa comentezi?