area51

Situată în deșertul Nevada în apropierea lacului sărat Groom Lake, Area 51 este una dintre cele mai faimoase  baze militare din lume. Deși puteți vedea clădirile complexului în imagini prin satelit, acesta nu apare pe nici o hartă publică a  guvernului SUA.

Timp de decenii, susținătorii teoriei conspirației și OZN-urilor au speculat faptul că, americanii utilizează Area 51 pentru a face experimente pe extratereștrii și pe navele spațiale ale acestora.

Legenda datează din anii ’40, când la Roswell, New Mexico a fost reperat ceva ce semăna izbitor cu o „farfurie” zburătoare. Potrivit documentelor, niciodată confirmate de guvernul american, în carcasa aparatului de zbor ar fi fost găsite corpurile a doi extratereștri, care ar fi fost transferate și conservate în laboratoarele secrete aflate în incinta bazei militare secrete.

Alții susțin ca aselenizarea a avut loc chiar acolo,în deșertul Nevada.  Scepticii ar putea găsi toate acestea greu de crezut, dar dacă toate aceste teorii sunt false, atunci ce se întâmplă cu adevărat în Area 51?

De-a lungul anilor, CIA, US Air Force și compania aerospațială Lockheed Martin au folosit Zona 51 pentru zborurile de încercare ale aeronavelor experimentale (aka „black aircraft”).

Potrivit unor documente declasificate în 2007, în anii 1950 și 1960 Area 51 a găzduit un program  top-secret  în era Războiului Rece. Acesta era cunoscut sub numele de Oxcart, și a avut drept scop dezvoltarea unui avion de spionaj care ar fi nedetectabil în aer și ar putea fi utilizat pentru colectarea de informații secrete.

Rezultatul a fost Arhanghelul-12, sau A-12, care putea zbura la viteze de mai mult de 2.000 de mile (3.218 km) pe oră și făcea fotografii clare ale obiectelor pe sol de la o altitudine de peste 27.000 de metri.

 De la sol, o astfel de aeronavă experimentală zburând la viteze Mach-3, fără îndoială, le-a format unor oameni  ideea de nave spațiale extraterestre. Asta explică de ce atât de mulți oameni au raportat OZN-uri pe cerul din Nevada de-a lungul anilor.

 Aceste observații împreună cu secretul ce înconjoară lacul Groom Lake, au dat naștere zvonurilor legate de Area 51 și au ajutat la crearea unui aer de mister pe care îl are și în ziua de azi.

Vrei sa comentezi?