tabara-ministerul-apararii

    Ministerul Apărării Naționale lansează concursul național de selecție pentru cea de-a opta ediție a Taberei de vară pentru cercetași “Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”.

     Evenimentul se adresează elevilor – băieți și fete – din învățământul gimnazial și liceal din România.

    Ediția din acest an se va desfășura, în perioada 27 iulie – 3 august, la Predeal, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Terestre.

   Tabăra își propune să le dezvolte tinerilor calitățile fizice și morale, spiritul de competiție și de echipă. Elevii vor avea parte de activități aplicativ – militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare și turistice.

   Concursul de selecție cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoștințele elevilor despre Armata României, NATO și UE.

  • În prima etapă (26 martie – 20 aprilie), echipe constituite din câte doi elevi vor trebui să completeze un formular de înregistrare și să răspundă la 20 de întrebări tip grilă.
  • Pentru cea de-a doua etapă (21 aprilie – 11 mai), echipele care au răspuns corect la cel puțin 15 întrebări ale primei etape se califică, acestea urmând să răspundă la un nou set de întrebări.

   În perioada 12 – 18 mai, juriul concursului va evalua răspunsurile trimise de echipele calificate în cea de-a doua etapă, 21 dintre acestea (primele 10 echipe din învățământul gimnazial și primele 11 echipe din învățământul liceal) urmând să participe la tabăra de pregătire.

    Mai multe detalii despre eveniment găsești la adresa www.mapn.ro/tabara.

Vrei sa comentezi?