Essay- Competition- 2015

   Shakespeare School Essay Competition dă start-ul celei de-a 7-a întreceri pentru creativitate. Elevii din toată țara sunt așteptați să se înscrie gratuit în cursa spre Marea Britanie lansată de Asociația Shakespeare School pentru Educație în cadrul concursului național de creație în limba engleză devenit tradiție în peisajul educațional românesc.

   Proiectul, ajuns la cea de-a 7-a ediție, promovează ideile inovative și răsplătește performanța tinerilor talentați cu premii în valoare de peste 5.000 de euro, ce includ două tabere de vară în Marea Britanie.

   Provocarea acestei ediții este: Think green, speak green, act green!

   Participanții, tineri între 11 și 20 de ani, trebuie să scrie un text original în limba engleză prin care să exprime propria viziune despre cum putem să păstrăm Planeta Pământ o planetă VERDE, pentru generațiile viitoare.

   Cele mai convingătoare idei, bine structurate și exprimate creativ în limba lui Shakespeare, vor fi răsplătite cu două tabere în campusurile unor universități sau colegii britanice de top, dar și cu multe alte premii constând în produse electronice și obiecte care susțin ideea de sustenabilitate.

   Competiția este organizată pe două categorii de vârstă, 11-14 ani și 15-20 de ani. Participanții pot înscrie gratuit eseurile, online, pe site-ul www.shakespeare-school.ro, până pe 29 ianuarie 2015. După selecția celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finală în urma unor scurte interviuri cu finaliștii.

   Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

   Anul acesta competiția va fi susținută de doi ambasadori care își asumă misiunea de a motiva participanții în depășirea propriilor limite: Andrei Roșu, sportiv de anduranță, câștigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, a cărui perseverență va fi o inspirație pentru tineri, și de Lucian Mîndruță, jurnalist, scriitor, realizator și prezentator de televiziune, cu peste 24 de ani de experință editorială, un exemplu notabil de succes în carieră.

   Mai multe detalii despre temă și regulament se găsesc pe pagina competiției, aici.

Vrei sa comentezi?