Ziua Internațională a Sărutului este celebrată, în fiecare an, pe 6 iulie. Semnificația sărutului este diferită în funcție de zonele de pe glob. Astfel, un sărut poate exprima sentimente de dragoste, pasiune, afecțiune, respect, prietenie sau noroc.
Cuvântul sărut are foarte multe sinomime, multe dintre ele, folosite în cadru familial, precum: pupic, pupat, pupătură, sărutare, țoc, guriță. Potrivit cercetătorilor, sărutul își are originea în preistorie, când mamele pasau între dinți mâncarea bebelușilor și, pentru a-i determina să o înghită o treceau din gura lor în gura micuților.
În unele culturi este convențional sărutul ca formă de salut și reprezintă respect sau admirație. Forma cea mai populară este cea de sărutare a mâinii ca gest de galanterie. Un lucru interesant despre sărut se referă la faptul că, în 1986, în perioada Crăciunului, securitatea unui aeroport american a sugerat pasagerilor să renunțe la săruturi pentru a se reduce aglomerația. De asemenea, primul sărut din istoria cinematografiei a fost filmat, în 1896, de către William Heise.