Data de 17 noiembrie a fost declarată oficial Ziua Internațională a Studenților în anul 1941,  ca urmare a evenimentelor din 1939, desfășurate la Praga.

Atunci 9 studenți și-au pierdut viața, iar alți peste 1200 au fost trimiși în lagăre de concentrare,  după ce au demonstrat în fața Universității din Praga împotriva ocupației naziste din Cehoslovacia și împotriva uciderii studentului Jan Opletal, ce participase la un miting anti-naziști.

Uniunea Studenților din România va organiza sâmbătă, cu prilejul Zilei Internaționale a Studenților – Gala Studentului, eveniment care este parte a Festivalului Unifest.  În cadrul galei va fi premiată performanța tinerilor atât în plan academic, cât și în planul educației non-formale și vor fi decernate premii pentru proiecte de succes ale asociațiilor studențești din Uniunea Studenților din România și pentru cea mai activă asociație studențească.

Tot sâmbătă, o altă organizație studențească, ANOSR, își va lansa în București „candidatul ideal pentru a fi reprezentantă în Parlamentul României'” și va prezenta observații asupra programelor de guvernare ale principalelor alianțe politice.

Vrei sa comentezi?