Astăzi se sărbătoreşte Ziua Naţională a Tineretului. Aceasta a fost instituită prin lege în 2004.

Începând din 2016, anual, un oraş din România primeşte titlul de Capitală a Tineretului din România. Acum este rândul oraşului Iași, care va păstra acest titlu până la 1 Mai anul viitor.

Scopul este acela de a mobiliza tinerii, organizațiile neguvernamentale de tineret şi instituţiile publice şi private în vederea implicării active pentru ”dezvoltarea armonioasă a Municipiului Iaşi ca un spaţiu modern, atractiv, cu accent pe identitate şi apartenenţă prin proiecte sustenabile, consum raţional de resurse şi politici publice integrate în conformitate cu nevoile tinerilor” .

Programul va fi implementat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – FONTIS, structură de tineret formată din 33 de organizații de și pentru tineret, în co-management cu Primăria Municipiului Iași.

Capitala Tineretului din România funcţionează pe principii similare celei de Capitală Europeană a Tineretului şi se află sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României, Klaus Iohannis.

De obiciei, în această zi, în multe orașe din țară sunt programate demonstraţii sportive, de dans modern, ateliere de creaţie sau concerte.

Vrei sa comentezi?