atelier-de-scriere-creativa

   Fundația Calea Victoriei vă invită vineri 26 februarie, de la ora 19.00, la Atelierul de Scriere creativă, susținut de Mario Barangea.

   Atelierul este interactiv și se desfășoară cu un număr redus de cursanți, ceea ce oferă lectorului posibilitatea de a lucra individual, cu fiecare participant, textul început. Departe de a fi un curs academic, obiectivul principal rămâne posibilitatea exprimării libere a ideilor dorite, în scris, dar și oral.

   Scrierea creativă are definiții dintre cele mai diverse. De la tehnica și abilitatea în sondarea textului, până la redarea unor subtilități de stil. Sună complicat? De fapt, nu e… Învățăm doar să scriem așa cum vrem să scriem. Perfecționăm o transpunere în scris a imaginației, explorând ceea ce ne conturează.

   În cele șapte întâlniri vom face împreună exerciții care pun în valoare atât ludicul cât și coerența. Vom încerca să conturăm teme precum: fluxul imaginației creatoare, căutarea și găsirea „propriei voci”, identitatea și alteritatea în persoana autorului, lectura critică și lectura creativă.

   Atelierul va parcurge următoarele teme:

  • De ce să scriu? – Pentru că, în cazul în care nu fac acest lucru decât ca hobby sau loisir, e o activitate relaxantă și instructivă. Iar dacă fac asta cu ambiții legitime de profesionalizare, pot să-mi îmbunătățesc prin ghidaj cunoștințele despre structură și stil.
  • Cum să scriu? – Răspunsul la această întrebare constituie deja partea cea mai importantă a întâlnirilor noastre. Vom explora diverse variante de scriere ale aceluiași subiect sau posibilitățile de tratare ale unor subiecte diferite.
  • La ce folosește să scriu? – Formulările, punerea în expresie, construcția unui text – toate aceste lucruri și multe altele vor spune lucruri esențiale despre fiecare, fie că e vorba despre puterea de lucru, despre fluxul imaginației sau chiar schimbarea ori întregirea unei viziuni despre lume.
  • Ce fac cu scrierile mele? – Textele se concep prin gândire și apoi scriere. Următorii pași sunt legați de perfectibilitate. Rescriere, revizuire, reformulare.

   La acest curs veți învăța:

  • Să vă identificați zona de confort în scrierea creativă (teme predilecte, stil, genuri).
  • Să depășiți această zonă de confort explorând categorii contrare (grotescul, idilicul etc.).
  • Să evitați clișeele, primind feedback constructiv.
  • Să urmăriți un fir narativ coerent.
  • Să conturați un personaj credibil.
  • Să vă transpuneți emoțiile în scris.

   Lector: Mario Barangea

   Data începere: 26 februarie 2016; Ora curs:19:00

   Număr ateliere: 7

   Cost: 350 ron; Cost studenți și pensionari: 315 ron

   Locul desfășurării: Str Popa Soare 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfânta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

   Înscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Vrei sa comentezi?