În luna martie vor avea loc la Timișoara și Târgoviște primele ateliere creative de fotografie din cadrul proiectului Selfie altfel. Atelierele se adresează publicului de orice vârstă, cu sau fără experiență în domeniul fotografiei, interesat să cunoască și să experimenteze o tehnică fotografică aproape uitată, fotografia cu stenopă/pinhole. Participarea la aceste ateliere este gratuită.

afis_selfie_altfel_v3

   La Târgoviște atelierele vor avea loc în zilele 17 martie și 18-20 aprilie și sunt susținute de către S.C. ArtFoto Studio S.R.L.

   La Timișoara atelierele se vor desfășura în zilele de 26 martie, 2 și 9 aprilie și vor fi organizate de către S.C. Cuib de Arte S.R.L., în colaborare cu Pinhole Moustache și Studioul de fotografie.

   În cadrul atelierelor va fi explorat fenomenul selfie, al fotografiei-autoportret și al asocierii dintre imaginea personală și imagini reprezentative în plan cultural, social, economic, cum sunt cele ale monumentelor istorice și ale clădirilor de patrimoniu. Participanții vor avea ocazia să-și realizeze propriul aparat foto cu stenopă/pinhole. Materialele fotografice necesare realizării camerelor pinhole vor fi puse la dispoziția participanților de către organizatori.

   O a doua serie de ateliere de fotografie este programată pentru lunile mai și iunie. La finalul proiectului Selfie altfel fotografiile realizate și aparatele pinhole confecționate vor fi prezentate în cadrul a două expoziții itinerante, ce vor fi deschise la Timișoara, Târgoviște și București.

   Selfie altfel este un proiect al Asociației Sinaptica, realizat în parteneriat cu S.C. Cuib de Arte S.R.L. și S.C. ArtFoto Studio S.R.L., se derulează în perioada 21 ianuarie – 15 noiembrie 2016 și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul are parteneri asociați Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Ordinul Arhitecților din România Timiș, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, Studioul de Fotografie și Pinhole Moustache și este sponsorizat de către Nikon și F64.

   Pentru informații și înscrieri: www.selfiealtfel.eu, www.facebook.com/selfiealtfel

   Contact: Camelia Popescu, manager proiect, Asociația Sinaptica

   Telefon: 0721833504, email: camelia.popescu@sinaptica.ro

Vrei sa comentezi?