Au fost afișate rezultatele finale de la Bacalaureat, după soluționarea contestațiilor.

   Ministerul Educației a publicat pe bacalaureat.edu.ro listele cu notele finale obținute de absolvenții de liceu la BAC. După soluționarea contestațiilor, 132 de elevi au luat media 10 la BAC, față de 104 de medii maxime înregistrate la primele rezultate.

   Rata de promovare (după soluționarea contestațiilor) înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoția 2017-2018 și au susţinut probele examenului de Bacalaureat în prima sesiune este de 74,7%, în creștere cu 2% față de rata inițială (72,7%). Rata generală de promovare, incluzând și absolvenții din promoțiile anterioare, este de 69,7% (în creștere de la 67,7%.). 

   Aproape 45.000 de absolvenți de liceu au contestat notele pe care le-au primit la examene, dintr-un total de 361.919 de lucrări.

   Rezultatele finale de la bacalaureat au fost afișate la avizierele liceelor și pe site-ul oficial al Ministerului Educației. Listele cu notele elevilor la BAC pot fi ordonate alfabetic, în funcție de numele candidaților la examen, pe licee și colegii sau după media la bacalaureat.

Vrei sa comentezi?