Au început înscrierile copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2017-2018. Acestea se vor încheia pe 30 martie.

   Până pe 2 martie părinții pot vizita școlile și pot vorbi cu învățătoarele în cadrul evenimentului Ziua porților deschise.

   În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârstă de 6 ani până la 31 august 2017 inclusiv. La solicitarea părinților, copiii care împlinesc vârstă de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2017 inclusiv pot fi înscriși și ei, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

   Prima etapă de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar a început pe 27 februarie și se încheie pe 16 martie.

  A două etapă de înscriere va avea loc între 24 și 30 martie, a anunțat Ministerul Educației.

  Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor va avea loc până pe 14 martie, sub coordonarea centrelor de resurse și asistență educațională.

   Circumscripțiile școlare, planul de școlarizare, numărul de clase pregătitoare alocate, perioada de desfășurare a evaluării dezvoltării psihosomatice, precum și adresele unităților la care se desfășoară evaluarea psihosomatică vor fi afișate pe site-urile inspectoratelor școlare județene, respectiv pe cel al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, precum și ale unităților de învățământ.

Vrei sa comentezi?