festival-de-filme

   Până pe 10 aprilie, tinerii pasionați de cinematografie se pot înscrie pentru participarea la cea de-a patra ediție a Festivalului Super, singurul festival de filme făcute de adolescenți. Super va avea loc între 19 și 22 mai la Cinema Elvira Popescu și Green Hours, iar ediția din acest an va fi precedată de trei workshop-uri: unul de film independent, unul de film de acțiune și unul de film documentar.

Dacă ai între 14 și 19 ani, încă ești la liceu, și ești atras de film, poți să-ți încerci norocul în ale cinematografiei prin intermediul festivalului Super. Trimite-ți scurt-metrajul pe super@outlook.com până pe 10 aprilie.

   La ediția din acest an a festivalului poți participi și la workshop-uri și ateliere, unde poți învăța mai multe despre filme, dar și realizezi unul. Vor fi trei workshop-uri: film independent (4-6 martie), film de ficțiune și film documetar.

   “Cu cât Super crește (și este incredibil cât poate crește în fiecare an), cu cât aud mai mulți oameni de festival, cu atât tinerii vor fi mai interesați de film. Vor învăța despre cinematografie și vor realiza scurt-metraje, fiindcă vor ști există un spațiu informal unde își prezinte ideile și lucrările și le discute. De asta sperăm apelul Super ajungă către tot universul- pământeni sau nu, toată lumea merită afle despre festival și se apuce facă film”, a declarat Luca Istodor, directorul festivalului.

   Creat în 2013 la inițiativa unor regizori adolescenți, Super vrea încurajeze filmul și educația cinematografică în licee, în contextul lipsei unor cursuri pe aceste teme. Ediția precedentă a strâns zeci de filme din Europa și America și sute de spectatori la proiecțiile din București și Cluj.

Vrei sa comentezi?