O echipă formată din elevi ai Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” și Trupa de teatru „AS” invită liceenii pasionați de teatru și muzică să se înscrie la un festival – concurs național în memoria lăzăristului Florian Pittiș.

   Festivalul Național de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiș” își deschide porțile în luna mai pentru cea de-a zecea ediție la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” din București, datele exacte fiind anunțate ulterior în funcție de programul teatrului.

   Până acum, festivalul s-a bucurat de prezența în juriu a unor personalități marcante din domeniul muzicii și al teatrului precum: Daniela Nane, Mircea Rusu, Mariana Mihuț, Anca Sigartău, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Mihai Gruia Sandu, Gelu Colceag, Virgil Ianțu, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Adrian Despot, președintele de onoare al juriului fiind Anda Pittiș.

   Festivalul este organizat în două secțiuni și are o durată de 3 zile:

  • Secțiunea I – muzică;
  • Secțiunea a II-a – teatru;
  • Gala și festivitatea de premiere.

   Pe lângă festivalul propriu-zis, vor exista și ateliere de lucru/creație susținute de profesioniști în domeniu, actori ai teatrului „Lucia Sturdza Bulandra” și muzicieni. Anii trecuți, concurenții au participat la ateliere susținute de Oana Pellea și Tudor Chirilă. În plus, ocazia tinerilor de a interpreta pe scena unde au debutat mari nume ale teatrului românesc întregește experiența oferită de acest festival.

   Înscrierile la festival se fac până pe 5 aprilie 2017, pe baza următoarelor documente:
1.

  • Pentru secțiunea teatru – o înregistrare video a spectacolului.
  • Pentru secțiunea muzică – o înregistrarea video sau audio a pieselor.

2. Un C.V. al trupei , care trebuie sã conținã:

  • lista cu distribuția în ordinea intrării ȋn scenă/ membrii trupei;
  • numele coordonatorului / coordonatorilor;
  • prezentarea trupei (scurt istoric, participãri la festivaluri).;
  • datele de contact ale coordonatorului ( e-mail, telefon ).

3. Copii scanate după prima pagină a carnetului de elev vizat pe anul școlar 2016-2017 pentru fiecare elev participant la festival.

   Toate documentele de înscriere, se trimit prin e-mail la adresa: secretariat@festivalulpittis.com, alături de link-ul de transfer către fișierele audio sau video. Materialele vor fi analizate de către o comisie de specialitate, care va selecta trupele ce se vor prezenta în cadrul Festivalului Național de Arte pentru Liceeni „Florian Pittiș”.

  Trupa câștigătoare a Marelui Trofeu la secțiunea teatru își va juca spectacolul pe scena Teatrului Excelsior din București. La secțiunea muzică, trupa câștigătoare va susține un recital în cadrul Festivalului « Folk You – Florian Pittiș », Vama Veche .

  De asemenea, festivalul este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale ( CAEN ) – fără finanțare M.E.N., capitolul XIII, poziția 05.

   Pentru consultarea regulamentului, cât și a altor detalii vă rugăm accesați site-ul www.trupaas.ro.

Vrei sa comentezi?