România a participat pentru a treia oara la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene (EUSO), competiție cu caracter interdisciplinar pe echipe.

Olimpiada de Știinte a Uniunii Europene, aflată anul acesta la a X-a ediție, s-a desfășurat în Lituania (Vilnius), în perioada 21-29 aprilie 2012, și a reunit 44 de echipe din 22 de state membre ale Uniunii Europene.

Conform regulamentului, oțară poate înscrie două echipe formate din câte trei elevi care susțin două probe practice la trei discipline – biologie, chimie și fizica – punctele de la fiecare experiment cumulandu-se pentru echipă.

Echipele române au obținut o medalie de aur și una de argint.

Cei șase laureați sunt următorii: Andreea Maria Filip și Ana-Cătălina Mirisescu (ambele de la Liceul de Informatică București), respectiv Marian Adrian Radu (Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova) – medaliați cu aur, Teodora Telecan (Colegiul Național de Informatică „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca), Cristian Zaharia (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București) și Klaus Andreas Ludescher (Colegiul Național „C.D. Loga” din Timișoara).

Vrei sa comentezi?