Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății au lansat astăzi un clip video împotriva știrilor și informațiilor false lansate în contextul epidemiei de coronavirus.

”Nu crede tot ce primești pe Facebook sau WhatsApp”, transmite clipul video, care atrage atenția asupra „exprimărilor pompoase, alarmiste”, asupra „tratamentelor naturiste sau medicamentoase împotriva coronavirusului” și asupra surselor de informare.

Autoritățile îndeamnă populația să se informeze din surse oficiale.

Mai jos poți vedea clipul integral:

Recomandări pentru mediul online.

❗️❗️❗️VĂ RUGĂM SĂ NE SPRIJINIȚI PRIN DISTRIBUIREA ACESTUI MATERIAL VIDEO CU RECOMANDĂRI LEGATE DE CORONAVIRUS❗️❗️❗️#SHARE

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 12 martie 2020

Până la această oră, în România au fost confirmate 59 de cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Potrivit Ministerului Sănătății, reducerea contactului între persoane (distanţarea socială) este una din cele mai importante măsuri pe care fiecare dintre noi le poate lua în această perioadă.

Evităm zonele aglomerate, păstrăm cel puțin 1 metru și jumătate distanță (cât doi pași mari) în locurile publice față de persoanele din jur, evităm mijloacele de transport în comun aglomerate și, dacă e posibil, lucrăm de acasă.

Țările în care aceste măsuri sunt respectate reușesc să controleze mai repede epidemia de coronavirus.

Vrei sa comentezi?