646x404

Foto: Mediafax

   Doar școlile nou construite sau cele la care s-au efectuat lucrări de dezvoltare, modernizare sau schimbare a destinației este obligatorie obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu. 

   Anunțul a fost făcut de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

   Numărul total al unităților de învățământ din România pentru care era obligatorie obținerea autorizației de securitate și nu au obținut-o până în prezent este de 2.318 clădiri având destinația de unități școlare în învățământul preuniversitar și de 130 clădiri având destinația de unități școlare în învățământul universitar.

   De asemenea, există 1.756 de clădiri cu destinația de unități școlare în învățământul preuniversitar și 151 clădiri cu destinația de unități școlare în învățământul universitar care au obținut autorizația de securitate la incendiu.

   Între timp, pompierii verifică avizele școlilor renovate și reamenajate.

   De asemenea, se urmărește asigurarea echipării construcțiilor de învățământ cu instalații de protecție împotriva incendiilor cum sunt cele de stingere, detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendiu, de iluminat de securitate pentru evacuare, respectiv de protecție împotriva trăsnetului sau asigurarea dotării unităților de învățământ cu mijloace tehnice de apărare împotriva incendiilor potrivit reglementărilor.

Vrei sa comentezi?