international-day-of-happiness-pharrell williams

  Organizația Națiunilor Unite a proclamat data de 20 martie Ziua Internațională a Fericirii.

   Decizia a fost luată la propunerea statului Bhutan și a fost aprobată, prin consens, de toți cei 193 de membri ai ONU.

  Potrivit rezoluției Adunării Generale a ONU, căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale ființei umane, iar fiecare țară trebuie să organizeze în această zi activități educative.

  Pharrell Williams a fost desemnat în an acest ambasador al United Nations Foundation cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii. Pentru a promova acest eveniment, hitul său, ”Happy”, va fi difuzat în continuu timp de 13 zile, de serviciul de streaming muzical iHeartRadio.

  Artistul și-a chemat fanii să promoveze Ziua Internațională a Fericirii pe diferite platforme de social media folosind hashtag-ul #happinessday. Organizatorii acestei inițiative încearcă să atragă donații pentru mai multe campanii umanitare desfășurate sub egida ONU.

   Ziua Internațională a Fericirii coincide cu Ziua Francofoniei sărbătorită anual pe 20 martie prin diverse manifestări de promovare a limbii franceze.

  Franceza este una dintre limbile oficiale folosite de cele mai importante organizații internaționale precum Organizația Națiunilor Unite, Consiliul Europei, Uniunea Europeană, Interpol, Comitetul Olimpic Internațional sau Crucea Roșie. Este a doua limba străină predată în școli, după limba engleză și se vorbește în mod oficial în 32 de țări de pe 5 continente.

Vrei sa comentezi?