ziua-internationala-a-fericirii

   Organizația Națiunilor Unite a proclamat data de 20 martie Ziua internațională a Fericirii.

   Decizia a fost luată la propunerea statului Bhutan și a fost aprobată, prin consens, de toți cei 193 de membri ai ONU.

   Potrivit rezoluției Adunării Generale a ONU, căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale ființei umane, iar fiecare țară trebuie să organizeze în această zi activități educative.

   În prezent, există cinci țări care au câte un ministru al Fericirii: Bhutan, Ecuador, Emiratele Arabe Unite, Venezuela și Scoția.

   La 16 martie 2016, a fost făcut public un nou raport al ONU despre fericirea mondială, conform căruia Danemarca și Elveția ocupă locurile fruntașe în acest top. Pe locul trei se află Islanda. România ocupă locul al 71-lea în clasamentul țărilor cu cei mai fericiți oameni dintr-un total de 156 de state listate.

   Ziua Internațională a Fericirii coincide cu Ziua Francofoniei sărbătorită anual pe 20 martie prin diverse manifestări de promovare a limbii franceze.

   Franceza este una dintre limbile oficiale folosite de cele mai importante organizații internaționale precum Organizația Națiunilor Unite, Consiliul Europei, Uniunea Europeană, Interpol, Comitetul Olimpic Internațional sau Crucea Roșie. Este a doua limba străină predată în școli, după limba engleză și se vorbește în mod oficial în 32 de țări de pe 5 continente.

Vrei sa comentezi?