Asociaţia Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC), care desfăşoară în România programul educaţional ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie (www.petabc.ro) în peste 200 de şcoli, se alătură şi în acest an miilor de organizaţii şi persoane care sărbătoresc la nivel global Ziua Internaţională a Animalelor – World Animal Day, pe 4 octombrie.

    În acest an, sub umbrela programului educaţional PetABC.ro, pe 4 octombrie vor avea loc acţiuni de tip flash mob în mai multe şcoli din Bucureşti şi în spaţii publice, cu scopul de a-i face pe copii şi pe adulţi să conştientizeze importanţa acestei zile la nivel global. Şcolile din afara Bucureştiului vor organiza activităţi proprii prin care vor sărbători animalele – discuţii interactive despre animale, concursuri cu desene sau fotografii şi sesiuni foto cu badge-ul #happyworldanimalday, folosit în toate evenimentele partenere platformei internaţionale World Animal Day  https://www.worldanimalday.org.uk/.

   Ziua Internaţională a Animalelor a fost sărbătorită pentru prima dată de Heinrich Zimmerman, pe 24 martie 1925 la Berlin, fiind schimbată în anul 1929 data de 4 octombrie. De atunci, în fiecare an a promovat Ziua Internaţională a Animalelor și, în sfârșit, în 1931, la un congres al organizațiilor de protecție a animalelor din Florența, Italia, propunerea de a face 4 octombrie Ziua Mondială a Animalelor a fost acceptată în unanimitate, devenind astfel o sărbătoare globală pentru toate animalele și pentru cei care le iubesc și le respectă, cunoscută pe toate continentele și sărbătorită în moduri diferite în multe țări.

   În România, ARPAC – Asociaţia Producătorilor de Hrană pentru Animale organizează acţiuni dedicate Zilei Internaţionale a Animalelor din anul 2015.  Programul educaţional ABC-ul Îngrijirii Animalelor de Companie se derulează în peste 220 de şcoli din România şi presupune organizarea de activităţi educaţionale despre ce înseamnă îngrijirea responsabilă a unui animal de companie.

Vrei sa comentezi?