Organizația Națiunilor Unite a proclamat data de 20 martie Ziua internațională a Fericirii.

   Decizia a fost luată la propunerea statului Bhutan și a fost aprobată, prin consens, de toți cei 193 de membri ai ONU.

   Potrivit rezoluției Adunării Generale a ONU, căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale ființei umane, iar fiecare țară trebuie să organizeze în această zi activități educative.

  În prezent, există cinci țări care au câte un ministru al Fericirii: Bhutan, Ecuador, Emiratele Arabe Unite, Venezuela și Scoția.

   Pentru a promova Ziua Internațională a Fericirii, ONU folosește imaginea simpaticelor personaje de desene animate ”ștrumfi” și le recomandă utilizatorilor rețelelor de socializare ca în ziua de 20 martie să folosească #SmallSmurfsBigGoals.

   Ziua Internațională a Fericirii coincide cu Ziua Francofoniei sărbătorită anual pe 20 martie prin diverse manifestări de promovare a limbii franceze.

   Franceza este una dintre limbile oficiale folosite de cele mai importante organizații internaționale precum Organizația Națiunilor Unite, Consiliul Europei, Uniunea Europeană, Interpol, Comitetul Olimpic Internațional sau Crucea Roșie. Este a doua limba străină predată în școli, după limba engleză și se vorbește în mod oficial în 32 de țări de pe 5 continente.

Vrei sa comentezi?