Subiectele la matematică și la română la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019 vor conține într-un procent de 40% teste grilă.

    Anunțul a fost făcut de Marian Șuță, șeful Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

   Șuță a menționat că aceasta este singura schimbare, în rest programa este aceeași și sunt respectate structurile din anii anteriori.

   Între timp, Ministerul Educației a publicat, miercuri, modelele de subiecte pentru Bacalaureat 2019.

   Acestea conțineau întrebări închise, întrebări cu răspuns multiplu, întrebări cu răspuns Adevărat sau Fals, conform noilor modificări anunțate. La câteva ore de la publicare, reprezentanții Ministerului Educației au retras de pe site-ul instituției modelele pentru examenul de Bacalaureat 2019, precum și subiectele pentru Evaluarea Națională.

   Președintele Federației de Părinți, Iulian Cristache, a precizat pentru Mediafax că va discuta pe acest subiect vineri cu cei de la minister, împreună cu reprezentanți ai elevilor și ai sindicatelor din învățământ. Potrivit lui Cristache, ar fi fost înțelept ca modificările să fie amânate cu un an.

   Pe de altă parte, reprezentanții elevilor spun că nu au fost consultați cu privire la introducerea testelor grilă la examenele naționale, precizând că schimbările au rolul de a crește artificial promovabilitatea la Bacalaureat, pentru că răspunsurile vor putea fi mai ușor de copiat.

   Schimbarea vine cu doar 7 luni înainte ca elevii să se prezinte la examenele naționale.

Vrei sa comentezi?