ECDL_2015_Scoala_Web

   Peste 55 000 de elevi și-au echivalat până în prezent proba de Competențe Digitale de la Bacalaureat cu ECDL. Și în acest an școlar, liceenii care dețin ECDL PROFIL BAC nu mai susțin această probă. Profilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de Competențe digitale din cadrul Bacalaureatului cu certificarea recunoscută internațional, European Computer Driving Licence.

   Mai mult, dacă elevii se înscriu și susțin cel puțin un examen ECDL în perioada 14 septembrie – 18 decembrie 2015, pot câștiga un laptop sau una dintre cele patru tablete puse în joc.

   Dovezile arată că expunerea la tehnologie nu poate fi sinonimă cu abilitatea de a o folosi, iar mitul Nativ Digital este fals. Dacă tinerii nu au acces la educație digitală în mod formal și structurat, s-ar putea ca niciodată să nu deblocheze pe deplin potențialul tehnologiei digitale pentru ei ca și cursanți, angajați, antreprenori sau cetățeni. Tinerii nu dețin competențe digitale în mod firesc pentru a utiliza tehnologia în siguranță și eficient, iar aptitudinile dobândite în mod informal sunt susceptibile de a fi incomplete.

   Liceenii sunt incurajati să opteze pentru instruire și certificare IT la standard internațional, în situația în care, astăzi, aptitudinile IT sunt obligatorii pentru a face față cerințelor de pe piața muncii. Dovedirea competențelor digitale și încrederea în propriile abilități pot fi asigurate doar prin obținerea unei certificări cu recunoaștere globală.

   ECDL PROFIL permite candidaților să își construiască un profil de module ECDL în funcție de propriile nevoi. În acest fel, este posibilă certificarea ECDL exact pe competențele pe care un anumit job sau program de studiu le cere.

   Profilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de Competențe digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL. Au fost create două Profiluri ECDL destinate elevilor – Permisul ECDL PROFIL START BAC și Permisul ECDL PROFIL BAC, care pot fi dezvoltate apoi permanent. Începând cu anul școlar 2009 – 2010, în România s-a introdus proba de Competențe digitale la Bacalaureat, obligatorie pentru toți liceenii. Având deja Permisul ECDL PROFIL BAC, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competențe digitale.

   Toți elevii înscriși în învățământul preuniversitar din România, care intenționează să își certifice competențele de utilizare a computerului  prin Permisul ECDL în perioada 14 septembrie – 18 decembrie 2015, se înscriu automat în cursa pentru câștigarea unuia dintre cele patru premii oferite de Fundația ECDL ROMANIA: un laptop și patru tablete. Premiile vor fi acordate prin tragere la sorți la finalul campaniei Începe școala cu ECDL !

Vrei sa comentezi?