conferinta-ministerul-educatiei-banca-mondiala

    Banca Mondială și Ministerul Educației dezbat situația învățământului românesc.

   Se întâmplă în perioada 7-8 aprilie în cadrul Conferinței „Consolidarea sistemelor de educație timpurie a copiilor pentru asigurarea unui proces de învățare eficient„.

   Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, UNICEF și Fundația pentru o Societate Deschisă și se va desfășura la Biblioteca Centrală Universitară din București (Strada Boteanu nr. 1, sector 1).

   La conferință vor lua cuvântul prim-ministrul României, Victor Ponta, Ministrul Educației, Remus Pricopie și Albert Rodriguez, director interimar al Departamentului Dezvoltarea Resurselor Umane și manager al Sectorului Educație, pentru Europa și Asia Centrală, Banca Mondială.

   Scopul conferinței este de a arăta importanța educației timpuriica bază a parcursului educațional, în special pentru copiii defavorizați.

   Vor fi explorate mecanisme de sprijinire a copiilor de vârstă preșcolară și a familiilor lor, în procesul de tranziție de la etapa de preșcolar la cea de elev. De asemenea, se va discuta despre îmbunătățirea cadrului instituțional, a mecanismelor de finanțare, a accesului și incluziunii copiilor în sistemul de educație timpurie sau formarea continuă a cadrelor didactice.

Vrei sa comentezi?